Rastislav Búgel Magazín

Ukrajinka sa stala japonskou Miss: KLAMALA a musela sa VZDAŤ koruny krásy

Svetom nedávno obletela správa, že japonskou Miss sa stala žena s ukrajinskými koreňmi. Rozprávke je koniec. Mladá kráska sa vzdala titulu.

Ilustračný obrázok k článku Ukrajinka sa stala japonskou Miss: KLAMALA a musela sa VZDAŤ koruny krásy
13
Galéria

Pred dvoma týždňami sa 26-ročná Karolina Shiino stala víťazkou súťaže krásy Miss Japan. Jej víťazstvo sa okamžite stretlo s vlnou nevôle. Časť Japoncov tvrdila, že nereprezentuje tradičné japonské ideály krásy.

Z Ukrajiny do Japonska

Karolina sa stala prvou ženou európskeho pôvodu, ktorá sa dočkala takéhoto titulu. Narodila sa na Ukrajine a ako päťročná sa spolu s matkou presťahovala do Japonska, kde prijala japonské priezvisko svojho nevlastného otca.

Kráska hovorí a píše plynule japonsky a v roku 2022 sa stala naturalizovanou občiankou. Hneď po získaní titulu povedala: „Mnohokrát som sa stretla s nepochopením a nebola som prijatá ako Japonka, ale teraz som naplnená vďačnosťou, že sme ma uznali za Japonku.“

Koniec rozprávkového príbehu

Ako informoval server BBC, Shiino sa vzdala prestížneho titulu. Krátko po zisku koruny krásy miestny plátok zverejnil informácie o údajnej afére mladej Karoliny so ženatým lekárom.

Ešte minulý týždeň organizátori súťaže víťazku obhajovali a tvrdili, že nevedela, že muž je ženatý. V pondelok (5. februára) však uviedli, že Karolina sa ku všetkému priznala a potvrdila, že naozaj vedela o jeho manželstve a rodine.

Shiino sa ospravedlnila, že verejnosť zavádzala. Organizátori jej rezignáciu prijali. „Je mi skutočne ľúto, za veľké problémy, ktoré som spôsobila a za zradu tých, ktorí ma podporovali,“ povedala už bývalá Miss Japonsko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Ukrajinka Karolina Shiino
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM