Správy Krimi

Úrad špeciálnej prokuratúry vyšetruje trestnú činnosť predstaviteľov štátu a justície

V pondelok 19. augusta sa konala tlačová konferencia Úradu špeciálnej prokuratúry. Verejnosť sa dozvedela nové informácie v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Úrad špeciálnej prokuratúry vyšetruje trestnú činnosť predstaviteľov štátu a justície
4
Galéria
Zdroj: TASR

V rámci vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vyšetruje Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) aj trestnú činnosť predstaviteľov štátnych a justičných orgánov.

Prokurátor ÚŠP to povedal na tlačovej konferencii v Pezinku s tým, že o nej získali vážne poznatky.

Prokurátor ÚŠP odmietol špecifikovať konkrétnych predstaviteľov, avšak neskôr spresnil, že išlo o predstaviteľov štátnych a justičných orgánov.

„Nikdy som nepodľahol žiadnym vplyvom a v tomto mienim pokračovať aj do budúcnosti,“ povedal na margo svojej nezávislosti jeden z dvoch dozorujúcich prokurátorov vraždy Kuciaka. Ďalej uviedol, že opakovane upozorňoval na to, že sa budú stupňovať snahy spochybňovať ich osoby ako členov vyšetrovacieho tí­mu.

Ako dôvod uviedol fakt, že v rámci vyšetrovania sa dozvedeli poznatky a získali dôkazy o „závažnej protispoločenskej a protiprávnej činnosti ďalších osôb, vrátane predstaviteľov štátnych orgánov“.

Ďalej prokurátor ÚŠP spresnil, že práve tieto osoby z prostredia štátnych orgánov majú dôvodný záujem na tom, aby spochybnili členov vyšetrovacieho tímu, a aj dôkazy, aby zmarili objektívne vyšetrovanie ich činnosti.

Tlačová konferencia Úradu špeciálnej prokuratúry v Pezinku
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM