Peter Klimant Správy

Už aj u nás si môžeme užívať novú vychytávku Facebooku: Emotikony sú konečne tu!

Známa sociálna sieť Facebook ešte vlani upozorňovala, že sa jej používatelia dočkajú veľkej novinky. Tá už konečne dorazila aj na Slovensko. Na scénu prišli ikonky, vďaka ktorým môžeme vyjadrovať svoje emócie.

Ilustračný obrázok k článku Už aj u nás si môžeme užívať novú vychytávku Facebooku: Emotikony sú konečne tu!
Zdroj: Dnes24.sk

Sociálna sieť Facebook prvýkrát informovala o svojej novinke ešte minulý rok, keď bola zavedená do skúšobnej prevádzky pre používateľov zo Španielska a Írska. Keďže sa u nich ujala, po novom môžu používať tieto ikonky už aj Slováci.

Páči sa mi to, super, haha, zašnem, je mi to ľúto a štve ma to. To je šestica ikoniek, ktorými môžeme po novom vyjadrovať svoje emócie. Dostaneme sa k nim jednoducho tak, že kurzorom myšky prejdete na klasické „páči sa mi to“. Následne nám vyskočí voľba týchto ikoniek, z ktorých si už len stačí vybrať.

Pod príspevkami tak od teraz nebude už len informácia o počte „lajkov“, ktoré daný príspevok dostal, nájdeme tam už aj odkliknuté emočné ikonky. Ak prejdeme myšou na konkrétny symbol, uvidíme, ktorí používatelia si ho zvolili.

Ešte pred zavedením tejto novinky sa medzi používateľmi vo veľkom hovorilo, že Facebook pridá len ikonku „nepáči sa mi to“. K tomuto však, ako čas ukázal, nedošlo. „Ako môžete vidieť, nejde o žiadne tlačidlo dislike. Študovali sme, ktoré pripomienky a reakcie sú najčastejšie vyjadrované cez Facebook, potom sme pracovali na návrhu zážitku, aby vyzeral elegantne a zábavne,“ uviedol ešte minulý rok Chris Cox, hlavný produktový manažér Facebooku.

Novinka na známej sociálnej sieti v podobe vyjadrovania celej škály emócii určite zaujme množstvo používateľov. A čo vy, ako sa vám táto novinka Facebooku páči? Čarovné je, že teraz môžete vyjadriť svoju emóciu z tohto nápadu práve vďaka novej vychytávke.

Môže vás zaujímať:

Novinka, ktorá nadchne mnohých užívateľov: Facebook zavádza skvelú vychytávku!

Facebook sa rozhodol prísť s ďalšou novinkou: Zmena, ktorá poteší množstvo ľudí!

Foto: ilustračné

Facebook a jeho čerstvá novinka
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM