Rastislav Búgel Zo zahraničia

V Česku chytili medzinárodne hľadaného SLOVÁKA: Šialenú naháňačku ukončil až VÝSTREL

Slováka prezradila banálna chyba! Zastaviť sa ho podarilo až po šialenej naháňačke. Colníci zistili, že je medzinárodne hľadaný.

Ilustračný obrázok k článku V Česku chytili medzinárodne hľadaného SLOVÁKA: Šialenú naháňačku ukončil až VÝSTREL
Zdroj: Celní úřad pro Olomoucký kraj

V nedeľu (10. decembra) sa v Česku podarilo zadržať medzinárodne hľadaného Slováka. V utorok (19. decembra) o tom informoval Colný úrad pre Olomoucký kraj.

Prezradila ho bežná chyba

Ako informovali colníci, pôvodne malo ísť iba o riešenie bežného dopravného priestupku.

„V nedeľu 10. decembra zaznamenali olomouckí colníci na diaľnici D35 neďaleko mesta Litovel osobné vozidlo bez uhradenej elektronickej diaľničnej známky. Hliadka sa teda rozhodla vozidlo zastaviť a vodiča konfrontovať so spáchaným priestupkom,“ opisujú colníci.

Vodič však na výzvy na zastavenie nereagoval. Postupne pridával plyn až prekročil rýchlosť 200 km/h.

Dal sa na útek

Jeho jazda skončila po niekoľkých kilometroch, keď sa po zjazde z diaľnice rozhodol zastaviť.

„Podozrivá osoba následne vystúpila z auta a zahájila útek, ktorý však nemal dlhé trvanie. Colníci začali vodiča prenasledovať, pričom po niekoľkých zákonných výzvach použili donucovací prostriedok v podobe hrozby namierenou strelnou zbraňou a následne aj varovného výstrelu. Na základe toho osoba od úteku upustila,“ pokračujú colníci v opise udalostí.

Prehľadali mu auto

Keď sa situácia upokojila, došlo aj na prehľadanie auta zadržaného Slováka. Počas prehliadky objavili takmer 70 gramov metamfetamínu, plynový revolver, nočné videnie, niekoľko mobilov, kladkovú kušu, komponenty na otváranie dverí a páčidlo.

„Z následnej lustrácie vodiča vyšlo najavo, že na neho bol vydaný medzinárodný zatykač. Navyše šoféroval pod vplyvom metamfetamínu. Vo vozidle sa taktiež nachádzala aj 35-ročná žena slovenskej národnosti,“ dodali colníci s tým, že prípad si prevzala polícia a Slovákovi hrozí päťročné väzenie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Celní úřad pro Olomoucký kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM