Správy Krimi Zo Slovenska

V kauze Fatima padli ďalšie obvinenia: Aj na policajného exprezidenta Gašpara

Bývalý policajný prezident a ďalšie dve známe mená. Kauza trenčianskeho baru Fatima zaznamenala posun.

Ilustračný obrázok k článku V kauze Fatima padli ďalšie obvinenia: Aj na policajného exprezidenta Gašpara
Zdroj: TASR

V kauze trenčianskeho baru Fatima boli obvinené ďalšie tri osoby. Konkrétne policajný exprezident Tibor Gašpar, bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško a exriaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer. Potvrdila to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová. Upozornil na to spravodajský portál Aktuality.sk.

Hovorkyňa spresnila, že dva nové skutky, pre ktoré bolo 1. marca vznesené obvinenie, súvisia s vydieraním. „V posudzovanom prípade budú opätovne vypočúvaní obvinení a niektorí svedkovia, budú vypočúvaní aj noví (ďalší) svedkovia, a preto nemožno v žiadnom prípade konštatovať, že už boli vypočutí všetci svedkovia,“ dodala. Vyhlásila, že obvinenie bolo rozšírené pre ďalší skutok aj trom osobám, ktoré sú už v tejto veci trestne stíhané.

Pre zločin vydierania stíhajú v tejto kauze aj bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú. Tá bola po štvrtkovom (4. 3.) prepustení z väzby opätovne zadržaná. Jej obhajca Peter Erdös uviedol, že zadržanie súviselo s kauzou Fatima. Tökölyová potvrdila, že do piatkového popoludnia ÚŠP neevidoval podnet vyšetrovateľa na podanie návrhu na vzatie Moniky Jankovskej do väzby.

Okrem kauzy Fatima pribudli Jankovskej v minulosti aj obvinenia po akciách Búrka a Víchrica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM