Aktualizované MI Politika

V Sme rodina to vrie! Niektorí členovia sa búria, sťažujú sa na čistky

Strana Borisa Kollára má zrejme problém. Okrem padajúcich preferencií musí riešiť aj nespokojnosť časti členskej základne. Viacerí členovia už odišli.

Ilustračný obrázok k článku V Sme rodina to vrie! Niektorí členovia sa búria, sťažujú sa na čistky
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Špinavú stranícku bielizeň začala na verejnosti prepierať okresná organizácia Sme rodina Ilava. Na svojom facebookovom statuse zverejnila ostrú kritiku vlastnej strany, ktorá podľa nej zradila všetko, čo sľúbila.

Boj o kšefty?

Zatiaľ je to len status jednej okresnej organizácie, ale je poriadne ostrý a servítku pred ústa si nedávajú ani ľudia, ktorí ho komentujú.

„Sme Rodina už prestala plniť funkciu silnej strany, ktorá bude riešiť problémy obyvateľov Slovenska. Práve naopak! Zradila všetko, čo sľúbila,“ uvádza Sme rodina Ilava.

Z ďalších riadkov je zrejmé, že dôvodom nespokojnosti sú najmä neuspokojené ambície niektorých členov dostať sa do funkcií. Vedenie Sme rodina vraj svojim členom na spoločných konferenciách sľubovalo, že ak budú súčasťou vlády, „postarajú sa o svojich členov.“ To sa vraj nestalo.

„Na posty riaditeľov UPSVaR I Sociálnej poisťovne dosadzuje ľudí bez príslušnosti k strane ale ešte horšie bez odbornosti a praxe k odboru… Z postov predsedov okresných organizácií vyhadzuje ľudí, ktorí im pomohli dostať sa na kreslá na ministerstvá a vo vláde a dosadzujú ľudí, ktorí nikdy v teréne pre nich nepohli ani prstom,“ uvádza sa v statuse Sme rodina Ilava.

Sme rodina reaguje

Aktualizované 16:06 „Chápeme, že niektorí bývalí členovia sú frustrovaní, pretože mnohí majú pocit, že môžu zastávať vysoké funkcie, ale pri týchto pozíciách nestačí “stranícke tričko”, ale aj odborná prax. Táto situácia je jednoznačná odpoveď na to, že hnutie SME RODINA nefunguje podľa straníckeho kľúča a mnohí, ktorí vstúpili do strany iba na základe vidiny zastávať vysoké funkcie, sú teraz sklamaní. Našich členov si vážime, ale pri výbere na určité pozície je potrebné mať k straníckej príslušnosti aj potrebné kvalifikačné predpoklady,“ zaslala nám do redakcie stanovisko Linda Tribusová z Tlačového oddelenia hnutia SME RODINA

Vrie to aj v iných okresoch

Problém je vraj taký veľký, že vo funkciách skončili viacerí okresní predsedovia i celé skupiny hnutia. Teraz stranícke vedenie označujú za papalášov.

V komentároch sa pridávajú ďalší, ktorí uvádzajú, že nespokojnosť bola aj v ďalších okresných organizáciách – Trnava, Senica, Snina, Zlaté Moravce či Rožňava.

„Keď tak čítam, neviem či existuje ešte okres, kde nebol vymenený okresný predseda za „nášho“… katastrofa,“ píše jeden z komentujúcich.

Ďalšia komentujúca však vykresľuje realitu trochu inak. „Čo mám ja informácie, tak za posledný rok odišlo z hnutia 58 ľudí a prišlo 299, takže tam sa nič nerozpadáva, práve naopak, posilňuje.“

Prečítajte si tiež

Sme Rodina už prestala plniť funkciu silnej strany, ktorá bude riešiť problémy obyvateľov Slovenska. Práve naopak!...

Posted by Sme Rodina - Ilava on Sunday, February 7, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM