Aktualizované Krimi

Nehoda na ceste R1 za Nitrou má jednu obeť: Zrážku neprežila mladá žena

Vážna dopravná nehoda na rýchlostnej ceste za Nitrou si vyžiadala život mladej ženy. Ďalšie osoby sa zranili.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda na ceste R1 za Nitrou má jednu obeť: Zrážku neprežila mladá žena
9
Galéria
Zdroj: Prezídium HAZZ SR

Aktualizované 15:16 Na rýchlostnej ceste R1 medzi Nitrou a Trnavou sa v smere do Trnavy stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej zahynula jedna osoba a ďalšie sú zranené.

Pri nehode došlo k zrážke dvoch kamiónov a osobného vozidla. Potvrdila to Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Zasahujúci hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc, havarované vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru a zamedzili úniku prevádzkových kvapalín.

Viac informácií o nehode nám poskytla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. „Všetky záchranné zložky smerovali dnes (21. marca) popoludní na rýchlostnú cestu R1, kde v blízkosti tzv. Lehotského mosta došlo k dopravnej nehode dvoch nákladných áut. Do, pri pravej krajnici odstaveného nákladného auta, narazil zozadu iný nákladiak. Auto odstavené pri krajnici náraz odhodil a vytvorilo tak náhlu prekážku osobnému autu VW Passat,“ uviedla hovorkyňa Renáta Čuháková.

„Pri tejto zrážke sa zranili tri osoby, pričom 28-ročná spolujazdkyňa z osobného auta následkom zranení podľahla,“ informovala nás policajná hovorkyňa.

Na miesto boli vyslané dva vrtuľníky a tri pozemné ambulancie. „Môžem zatiaľ potvrdiť päť zranených, z toho jedno dieťa. Vzhľadom na vyšší počet zranených zdravotnícky zásah ešte trvá,“ dodala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Polícia okolnosti, mieru zavinenia a presnú príčinu tejto tragédie vyšetruje ako prečin usmrtenia. Osobným autám neskôr umožnili policajti otočiť sa do protismeru, aby mohli opustiť miesto nehody a kolónu, ktorá sa v úseku vytvorila.

„Pri udalosti zasahuje osem príslušníkov HaZZ z hasičských staníc v Nitre a Nitra-Dražovce. Rýchlostná cesta je momentálne v smere z Nitry do Trnavy uzavretá,“ uviedla Andrea Červočová, hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Facebook
Vážna nehoda na ceste R1 za Nitrou
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM