han Šport

Veď to je celý TATKO! Peter Sagan ukázal prvý raz na verejnosti syna Marlona, FOTO

Ďalší úspech oslavoval so synom! Slovenský cyklista Peter Sagan si na pretekoch Giro d'Italia splnil dávny sen. Získal cyklámenový dres za triumf v bodovacej súťaži. Patrične to aj oslávil.

Ilustračný obrázok k článku Veď to je celý TATKO! Peter Sagan ukázal prvý raz na verejnosti syna Marlona, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP

V nedeľu bola na programe záverečná 21. etapy, ktorou bola časovka na 30,3 km zo Senaga do Milána. V bodovacej súťaži nazbieral jazdec nemeckej stajne Bora 136 bodov, o 18 viac ako druhý Davide Cimolai z Talianska.

Keďže rovnako ako Tour de France, aj Giro má na záver honosné oslavy, nemohol na nich chýbať ani taký šoumen ako je Peter Sagan. Tentoraz však žilinský rodák prekvapil. Na pódium totiž so sebou zobral aj syna Marlona. Stalo sa tak vôbec prvý raz, čo ho takto verejne ukázal pred celým svetom.

Jašil sa s ním

Trojročný Marlon priniesol na pódium otcovi kyticu. Sagan si svoju ratolesť zobral na ruky a celému svetu zamávali. VIDEO nájdete tu. Pri tých záberoch precitla nejedna duša. Čo je však hlavnejšie, synček cyklistickej hviezdy vyrástol a náramne sa podobá na otecka. Fotky zdieľal aj Peter a označil ich ako „malý Sagan“ či hrdý otec".

„Som veľmi šťastný a hrdý na to, že môžem v cyklaménovom drese vystúpiť na pódium aj na konci Giro d'Italia v ​​Miláne. Bol to môj sen už mnoho rokov a som šťastný, že sa mi to dnes splnilo,“ uviedol Sagan na svojom Instagrame.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

„Rád by som poďakoval organizátorom pretekov a neuveriteľným talianskym fanúšikom, ktorý boli opäť pri cestách a povzbudzovali nás. Samozrejme ďakujem všetkým mojím spolujazdcom za ich prácu v týchto troch náročných pretekových týždňoch,“ doplnil Sagan.

Ďalší úspech

Trojnásobný majster sveta tak pridal triumf v bodovacej súťaži na Gire k siedmim víťazstvám v súťaži o zelený dres na Tour de France. V historických tabuľkách sa dostal na druhé miesto medzi víťazmi bodovačky na pretekoch Grand Tour, osem triumfov má na konte aj Ír Sean Kelly (4×Tour, 4×Vuelta), na čele je s deviatimi Nemec Erik Zabel (6×Tour, 3×Vuelta). Tridsaťjedenročný Slovák je len siedmy cyklista, ktorý vyhral šprintérsku súťaž na Tour aj Gire.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: YouTube.com
Toto ja Sagan, Marlon Sagan
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM