Zo Slovenska

Veková hranica sa opäť posunula: Na očkovanie sa môžu hlásiť už aj mladšie ročníky

Záujemcovia budú mať už v nedeľu možnosť dať sa zaočkovať v niektorých vakcinačných centrách.

Ilustračný obrázok k článku Veková hranica sa opäť posunula: Na očkovanie sa môžu hlásiť už aj mladšie ročníky
Zdroj: TASR/AP

Od sobotného popoludnia sa rozširuje okruh ľudí, ktorí sa môžu prihlásiť do čakárne na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Požiadať o vakcínu už môžu ľudia od 45 rokov. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Už od nedele

Záujemcovia o očkovanie od 45 do 60 rokov budú mať už v nedeľu (11. 4.) možnosť dať sa zaočkovať v niektorých vakcinačných centrách.

„V závislosti od voľných kapacít môžu dostať pozvánku na očkovanie s možnosťou na nedeľu tí, ktorí sa zaregistrujú v sobotu do 19.00 hod.. Naďalej však platí, že nerozhoduje rýchlosť registrácie, ale výlučne vek zaregistrovaných záujemcov a dostupné kapacity v nimi zvolených očkovacích centrách,“ uviedla Eliášová.

Kde majú kapacity?

Voľné kapacity pre túto kategóriu sú v očkovacích centrách v Dolnooravskej nemocnici v Dolnom Kubíne, Strednej odbornej škole informačných technológií v Košiciach, Veľkokapacitnom očkovacom centre na Spojenej škole v Nitre, Poliklinike MarMedico v Novom Meste nad Váhom, Športovej hale Hotelovej akadémie v Prešove a vo veľkokapacitných očkovacích centrách v Skalici a Žiare nad Hronom.

Ministerstvo zdravotníctva v spolupráci s partnermi zároveň otvára nové očkovacie centrá. Už v sobotu sa môžu záujemcovia cez stránku korona.gov.sk prihlásiť na očkovanie aj do nových centier v Revúcej, Veľkom Krtíši a Starej Ľubovni. Centrum v Revúcej je už otvorené, v Starej Ľubovni sa otvára 13. apríla a 15. apríla vo Veľkom Krtíši.

Na Slovensku sa do soboty aplikovalo 1 116 286 očko­vacích látok, prvú dávku vakcíny dostalo 829 688 ľudí, druhú dávku 286 598 osôb.

ilustračné foto

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM