Monika Gécziová Regióny

Veľká akcia len na skok od Bardejova: Hornotopliansky jarmok sľubuje bohatý program

Neďaleko Bardejova to bude poriadne žiť. V Gaboltove sa chystá druhý ročník Hornotoplianskeho jarmoku. Užijú si deti i tí skôr narodení.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia len na skok od Bardejova: Hornotopliansky jarmok sľubuje bohatý program
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

Už po druhýkrát sa na Farme Busov v Gaboltove uskutoční jarmok, ktorý láka programom i atrakciami pre deti. Konať sa bude už cez víkend 13. až 14. októbra so začiatkom o 13:00 hodine.

Počas dvoch víkendových dní sa v programe predstaví množstvo nielen ľudových a folklórnych skupín či jednotlivcov. V sobotu sa môžete teišiť na DSFK Rakytovčan, FSK Hažlínčanka, FS Topľan, FSK Rešovijan, Bronislava Mochnacká, či ĽH Zamiškovci. O 18:00 hodine všetkých prítomných roztancuje Kabát revival a od 19:00 bude zábava pokračovať diskotékou.

V nedeľu sa na pódiu vystriedajú FS Matičiar so Sveržova, FSK Šafolka, Mužská spevácka skupina Tarnovčan, FS Mokrolužan, DFS Raslavičanik, FS Maľovčanky, FS Kurimjan a ĽH Šarišanci. Od 17:30 si môžete poskočiť na ľudovej veselici.

V obidva farmárske dni nebude chýbať tombola a v nedeľu je navyše pripravené vyhodnotenie súťaže o naj dedinu. V sprievodnom programe vás čaká prezentácia obcí vo varení a ukážky remesiel, výstava drobnochovateľov i množstvo ľudových remesiel, ako hrnčiarstvo, drotárstvo, výroba bábik zo šúpolia, výroba prútených košíkov, včelárske produkty, ekobutik, výroba handmade produktov, či umelecké rezbárstvo.

Všetci súťaženiachtiví budú mať hneď niekoľko možností zapojiť sa. Zápoliť sa totižto bude v pití mlieka, v zabíjaní klincov, vo vyfukovaní vajec, v čistení zemiakov i v pílení dreva.

Aby sa nenudili ani vaše deťúrence, je pre ne pripravený rovnako bohatý program. Príde jedinečný živý strom Edo Drewo, deti na koňoch predvedú svoje akrobatické vystúpenie, bude sa maľovať na tvár i strieľať z luku. Chýbať nebude trampolína, skákací hrad, tvorivé dielne či drevený kolotoč.

Od 13:00 hodiny sa deti môžu vyblázniť na šarkaniáde, kde si šarkanov najskôr vyrobia a potom budú súťažiť o najkrajšieho i najdlhšie letiaceho. A tí, ktorí snívajú o veľkých strojoch, budú mať možnosť vyskúšať si jazdu na nich. Aspoň na chvíľu sa tak môžu stať traktoristami, kombajnistami, bagristami či kamionistami.

Po celé dva dni budú k dispozícii aj sprievodkyne, ktoré malých aj veľkých prevedú po farme a vy tak na vlastné oči môžete vidieť, ako to na takom gazdovskom dvore chodí.

Vstupné pre dospelých je 4 eurá, pre deti 2 eurá, pričom tie majú v cene aj lístok na detské atrakcie. Detičky do 130 centimetrov majú vstup zadarmo.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM