han Zo Slovenska

Veľká noc to NEPOKAZILA, tvrdia analytici: Nebombardujme ľudí, že musíme POČKAŤ!

Majú v tom jasno! Síce sa Slovensko od pondelka preplo do normálnejšieho života, stále sa ľudia musia riadiť viacerými pandemickými opatreniami. Odborníci si však myslia niečo iné.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc to NEPOKAZILA, tvrdia analytici: Nebombardujme ľudí, že musíme POČKAŤ!
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa , Milan Hanzel/Dnes24.sk , TASR/Martin Baumann

Už tretí deň platia nové výnimky zo zákazu vychádzania. Ide napríklad o cestu do prírody a je možné ísť do obchodov, múzeí, galérií, knižníc, zoologických a botanických záhrad.

Otvárajú sa aj kurzy autoškoly, umožnili sa návštevy bohoslužieb, plavární a športovísk. Väčšina nových výnimiek je podmienená negatívnym testom.

Testy platia stále

Zmena podmienok zrušila povinnú prácu z domu, po novom je odporúčaná. Rozhodnutie je na zamestnávateľovi. Na cestu do zamestnania je naďalej potrebné potvrdenie s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce. Zamestnanci škôl potrebujú najviac sedemdňový negatívny test.

Pri ostatných zamestnaniach záleží platnosť testu od zaradenia okresu podľa COVID automatu. V IV. alebo III. stupni varovania platí najviac sedemdňový, v II. stupni varovania 14-dňový a v I. stupni varovania 21-dňový test.

Bez testu je v čase od 5.00 do 20.00 h možný nákup nevyhnutných životných potrieb, napríklad potravín, drogérie, liekov či pohonných látok. Rovnaké podmienky budú platiť aj pri návšteve bohoslužieb.

Dokedy ešte?

Zmiernenie opatrení v piatok (16. 4.) schválila vláda. Detailné pravidlá pre otvorenie prevádzok či realizáciu hromadných podujatí vrátane športu upravuje vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR.

Zákaz vychádzania platí do odvolania, najneskôr do konca núdzového stavu, teda uplynutím 28. apríla 2021. Medzi 1.00 a 5.00 h neplatí.

Aj napriek tomu majú analytici zo stránky Dáta bez pátosu pre všetkých zaujímavý odkaz.

Aký? Pokračovanie nájdete NIŽŠIE

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Názor expertov

Odborníci, ktorí sa počas celej pandémii venujú „číslam“, prišli s takýmto statusom na sociálnej sieti: „Pacienti 1 978 = ružová, tempo rastu pod 1,00 = červená, noví nakazení (PCR a aj antigénové testy) 1 527 = červená.“ Následne svoje zámer aj vysvetlili.

„Celkový výsledok je ružová farba! To znamená, že Veľká noc to nepokazila,“ uvádzajú analytici z Dát bez pátosu.

To najlepšie však prišlo na záver príspevku na Facebooku, kde uverejňujú každý deň niekoľko podrobných údajov. „Je čas sa riadiť dátami a trendami! A nebombardovať ľudí sústavne obavami a “musíme počkať”,“ napísali experti na čísla koronavírusu. Pokiaľ by sa týmto odkazom riadili aj kompetentní, črtalo by sa Slovákom ešte na „lepšie časy“!

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ako to vyzeralo po zmiernení opatrení na Slovensku?

PACIENTI 1978 = ružová TEMPO RASTU POD 1,00 = žltá NOVÍ (PCR+AG) 1527 = červená VÝSLEDOK CELKOM: RUŽOVÁ Veľká noc to...

Posted by Dáta bez pátosu on Tuesday, April 20, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM