Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Veľká úľava! Policajti chytili muža, ktorý sa vyhrážal MASOVÝM VRAŽDENÍM na Spiši

Video na YouTube vydesilo Slovákov. Muži zákona tvrdia, že muža, ktorý za ním mal stáť, zadržali.

Ilustračný obrázok k článku Veľká úľava! Policajti chytili muža, ktorý sa vyhrážal MASOVÝM VRAŽDENÍM na Spiši
Zdroj: Policajný zbor SR

AKTUALIZOVANÉ: Policajný vyšetrovateľ obvinil muža, ktorý sa mal vyhrážať masovou vraždou na Spiši a ktorého polícia zadržala v noci na piatok (27. 5.). „Vzniesol mu obvinenie za obzvlášť závažný zločin teroristického útoku spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd,“ informoval v sobotu Policajný zbor (PZ).

Polícia v noci na piatok zadržala muža, ktorý sa vyhrážal masovou vraždou na Spiši. Policajný zbor (PZ) SR o tom informoval na sociálnej sieti s tým, že Národná kriminálna agentúra s útvarom osobitného určenia vykonala zaisťovaciu akciu s krycím názvom PAS.

O prípade vyhrážok masového vraždenia sme vás informovali TU.

Majú ho

„Zameraná bola na zadržanie osoby, ktorá sa mala na sociálnych sieťach vyhrážať plánovaním masovej vraždy,“ uvádza polícia, ktorá zároveň zverejnila časť videozáznamu zo zadržania.

K zadržaniu osoby výrazne prispel odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi. „Vykonali sme tiež domovú prehliadku, pri ktorej sme zaistili rozhodujúce digitálne stopy. Z doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vyplýva, že hrozba teroristického útoku súvisiaca s videami na YouTube, ktoré sa posledné dni šírili internetom, je definitívne a jednoznačne odvrátená,“ ubezpečuje polícia.

Desivé slová

Spomínané video bolo plné desivých vyhrážok a osočovania. Zavesil ho užívateľ s pseudonymom Aleš Š. Ako teraz uviedla polícia, zadržaný sa takto nevolá, identita na YouTube bola teda vymyslená.

„Nikto ma nikdy nechytí. Príďte na Spišské trhy v tomto roku, kde vyvraždím každého jedného. Som legenda, nikdy ma nenájdete, ste slabí, pri mne stojí celý gang,“ hrozil dnes už zadržaný muž.

V tejto súvislosti polícia žiada verejnosť, aby bola pri manipulácii s obsahom na sociálnych sieťach a v celom internetovom priestore mimoriadne ostražitá. „Každá informácia sprístupnená širokému spektru užívateľov je mimoriadne náchylná na zneužitie. V súčasnom štádiu trestného konania nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie informácie, no v momente, keď to procesná situácia dovolí, poskytneme viac,“ uzatvára polícia.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM