Rastislav Búgel Zo Slovenska

Veľká VIANOČNÁ predpoveď: Pripravte sa na teplotný ŠOK! Aké počasie nás čaká?

Vianoce sú tu už o niekoľko dní. Na aké počasie sa musíme pripraviť počas sviatkov?

Ilustračný obrázok k článku Veľká VIANOČNÁ predpoveď:  Pripravte sa na teplotný ŠOK! Aké počasie nás čaká?
Zdroj: TASR/Roman Hanc , Pexels.com

Ako sme vás už informovali, Európu a aj Slovensko čaká počas najbližších dní bláznivé počasie. Prichádza silný vietor a niektoré oblasti zasiahne aj sneženie.

„V piatok a v sobotu to tak môže na našom území vyzerať prechodne aj zimne. V piatok rátajte so snehovými prehánkami a v sobotu môže aj snežiť. Sneženie a chladnejšie počasie však nevydrží dlho a začne sa otepľovať,“ informuje iMeteo.sk o počasí pred blížiacimi sa sviatkami.

Podľa portálu sa predpoveď na Vianoce v posledných hodinách nečakane zmenila.

Ako bude na Štedrý deň?

Práve 24. decembra zažijeme výraznejšie oteplenie. Hneď ráno by mala cez naše územie postupovať frontálna vlna, ktorá prinesie sneženie, pričom snežiť by malo aj v nižších polohách.

„Pršať by malo spočiatku len pod 300 metrov, no počas dňa sa začne od západu zintenzívňovať príliv teplého vzduchu a hranica sneženia bude stúpať až nad 1 000 m n.m. Na Štedrý deň by malo byť oblačno a veľmi upršano. Denné teploty sa budú pohybovať od +2 do +9 °C,“ dodáva server.

Ďalšie vianočné dni

Pôvodne to vyzeralo tak, že na 1. sviatok vianočný nás malo čakať ochladenie. Slovensko by však mal zasiahnuť poriadne intenzívny prílev teplého vzduchu. Počasie na Prvý sviatok vianočný sľubuje opäť oblačné a upršané počasie.

Snežiť by malo len na horách. Teploty vôbec nebudú svedčiť o tom, že sú sviatky.

Maximálne teploty totiž vystúpia na +4 až +14 °C!

„Aj 2. sviatok vianočný bude prevažne oblačný a upršaný, no teploty sa dostanú už len do +9 °C. Tento rok tak prinesie zrejme výrazné vianočné oteplenie. Ochladzovať by sa podľa aktuálnej vyhliadky malo až po Vianociach,“ informuje iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM