Zo zahraničia

Veľké NEŠŤASTIE v deň volieb: Traja pacienti na COVID oddelení zomreli v požiari

Na covidovom oddelení nemocnice zahynuli v požiari traja pacienti. Stalo sa to v Bulharsku práve v deň parlamentných volieb.

Ilustračný obrázok k článku Veľké NEŠŤASTIE v deň volieb: Traja pacienti na COVID oddelení zomreli v požiari
Zdroj: TASR/AP

Traja pacienti zahynuli v požiari, ktorý vypukol v nedeľu skoro ráno na covidovom oddelení nemocnice na juhovýchode Bulharska. Informovali o tom záchranné služby, ktoré citovala tlačová agentúra AFP.

V deň volieb

Traja pacienti, muži vo veku 66, 70 a 81 rokov, mali všetci ochorenie COVID-19 a o život prišli na štvrtom poschodí nemocnice v meste Sliven, spresnil pre Bulharskú televíziu šéf miestnych záchranných služieb Vladimir Demirev. Šesť ďalších pacientov na susedných oddeleniach museli evakuovať.

Nešťastie sa stalo práve v deň, keď sa v tomto členskom štáte Európskej únie konajú tretie tohtoročné parlamentné voľby a krajina zažíva zatiaľ najtragickejšiu vlnu nákazy koronavírusom.

„Najpravdepodob­nejšou príčinou požiaru bola zapálená cigareta jedného z pacientov," napísalo vo vyhlásení bulharské ministerstvo zdravotníctva.

Mohlo by vás zaujímať

Roztrieštené parlamenty

Nemocnice v Bulharsku, často schátrané, sú v súčasnosti preplnené ľuďmi chorými na covid. Úplne zaočkovaných proti koronavírusu je iba tesne nad 23 percent Bulharov z celkového počtu 6,9 milióna obyvateľov. Bulharsko má najnižšiu mieru zaočkovaných z celej EÚ.

Z predchádzajúcich volieb v apríli a júli vzišli roztrieštené parlamenty, kde politické strany nedokázali zostaviť koalíciu, a nové predčasné voľby podľa predpokladov tiež neprinesú stabilnú vládu.

Súčasná dočasná vláda nezaviedla prísnejšie protipandemické obmedzenia, a tak nezabránila prudko sa zhoršujúcej novej vlne infekcií a úmrtí na covid. V susednom Rumunsku minulý týždeň tiež zahynuli v požiari v nemocnici dvaja pacienti s covidom.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Viac správ zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM