han Šport Hokej

Veľký smútok slovenských hokejistov: TAKTO spomínajú na svojho kamaráta Colbyho

Aj ich to doslova zarazilo. Nečakaná smrť, len 25-ročného hokejistu Edmontonu Oilers Colby Caveho, otriasla všetkými. Dotkla sa aj našich hokejistov.

Ilustračný obrázok k článku Veľký smútok slovenských hokejistov: TAKTO spomínajú na svojho kamaráta Colbyho
3
Galéria
Zdroj: nhl.com

Colby Cave mal v utorok krvácania do mozgu, po ktorom ho v Toronte operovali. Po odstránení nezhubného nádoru bol uvedený do umelého spánku. Z kómy sa však už neprebral, naopak, v sobotu oznámili, že šikovný útočník zomrel.

Začínal v Bostone

Cave naskočil do NHL v tíme, kde je kapitánom Slovák Zdeno Chára. Stalo sa tak v sezóne 2017/2018 a práve v čierno-žltom drese s veľkým B na prsiach, aj po prvý raz v zámorskej lige skóroval. „Colbyho manželke Emily, jeho rodičom i obom rodinám. Som veľmi smutný a je mi ľúto vašej straty. Naše myšlienky a modlitby sú s vami v týchto ťažkých časoch. Sme vďační za čas, ktorý sme strávili s takou špeciálnou osobou, akou bol Colby. Bol to skvelý spoluhráč a priateľ, bude nám veľmi chýbať,“ píše Chára.

Spoluhráč Jurčo

Ku tým, čo si mladého hráča uctili, sa zaradil aj Tomáš Jurčo, ktorý odštartoval posledný ročník v Edmontone, práve po boku Colbyho. „Budeš mi veľmi chýbať,“ napísal Tomáš na instagram a pridal aj fotku svojho nedávneho kolegu z tímu NHL.

Spomienka Cehlárika

K tým, ktorí hrali s nebohým Cavemu, patrí aj Peter Cehlárik. Obaja sa snažili presadiť sa v slávnom tíme Bostonu Bruins, odkiaľ však Cave prestúpil do Edmontonu. Aj tak si na svojho bývalého spoluhráča rodák spomenul. Na instagram dal do príbehu čierno-bielu fotku Colbyho práve v drese Bostonu.

Pospíšila knokautoval

Vlani v októbri pocítil vo farmárskej AHL tvrdosť Caveho päste aj mladý slovenský útočník Martin Pospíšil. Po bitke bol chvíľu „mimo“, ale práve Colby sa zachoval ako správny džentlmen. „Ahoj kamarát, tu je Cave z druhého tímu. Chcel som uistiť, že si v poriadku. Si tvrďas, ktorý sa vie postaviť do botky. Verím, že sa dáš dokopy,“ napísal kanadský hráč. "Ahoj, som v poriadku, bola to dobrá bitka,“ odpísal Pospíšil, ktorý priznal, že sa po knokaute prebral až vtedy, keď mu zašívali peru.

A práve Pospíšil napísal toto na svoj instagram: „Nikdy nezabudnem na túto správu.“ Narážal na ospravedlnenie od Colbyho.

Tragédia v NHL, zomrel mladý hokejista
9
Galéria
Zdroj: instagram
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM