han Rôzne

Virológ schladil naše nádeje: RÚŠKA len tak skoro nezložíme. Budeme ich NOSIŤ roky!

Najprv sme si mysleli, že ich budeme nosiť pár týždňov, ale realita je iná. Ochranné rúška bude potrebné nosiť ešte niekoľko rokov, najmä však počas zimných mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Virológ schladil naše nádeje: RÚŠKA len tak skoro nezložíme. Budeme ich NOSIŤ roky!
Zdroj: unsplash.com

Uviedol to virológ Peter Piot, ktorý je poradcom Európskej komisie (EK) pre boj s pandémiou koronavírusu. Jeho slová citovala v pondelok tlačová agentúra Belga.

Renomovaný belgicko-britský odborník v nedeľňajšom rozhovore pre flámsku verejnoprávnu televíziu VRT upozornil, že ochranné rúška ešte netreba vyhadzovať „do koša“, pretože ich bude potrebné nosiť – najmä počas zimy – ešte tri až päť rokov.

„Situácia sa však časom zlepší vďaka očkovaniu a kolektívnej disciplíne,“ vyjadril nádej Piot. Zároveň podporil zámer belgickej federálnej vlády zaviesť povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19 pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

Vládny návrh zákona má za cieľ zaistiť čo najvyššiu zaočkovanosť lekárov a zdravotných sestier. Tí, ktorí sa do 1. apríla 2022 nestihnú zaočkovať, prídu o prácu, alebo im bude pozastavená licencia na výkon povolania.

Peter Piot je riaditeľom prestížnej Londýnskej školy hygieny a tropickej medicíny a vedecké renomé získal vďaka výskumu eboly a AIDS. V minulosti pôsobil na dôležitých postoch v rámci OSN a WHO.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM