Zo zahraničia

Vladimir Putin ŠOKOVAL prekvapenú novinárku: Nemôžete veriť NIKOMU, iba mne!

Novinárov zaujímalo, aká je pravda o údajnom nedostatočnom vybavení mobilizovaných Rusov. Vladimir Putin odpovedal vskutku svojsky.

Ilustračný obrázok k článku Vladimir Putin ŠOKOVAL prekvapenú novinárku: Nemôžete veriť NIKOMU, iba mne!
Zdroj: TASR/AP

Zaručeným zdrojom informácií je iba samotný prezident Vladimir Putin. Podľa iDnes.cz to hlava Ruskej federácie povedala novinárom na tlačovej konferencii v kirgizskom hlavnom meste Biškek.

Verte iba mne!

Putin mal odpovedať na otázku novinárky k nezrovnalostiam okolo nedostatku vybavenia ruských vojakov bojujúcich na Ukrajine.

„Komu veriť, ministerstvu obrany, alebo správam vojakov z prvej línie?“ opýtala sa novinárka behom tlačovej konferencie po zasadnutí Najvyššej euroázijskej hospodárskej rady. Ako predtým pripomenula, množia sa sťažnosti vojakov, ktorí tvrdia, že nemajú poriadne oblečenie, dostatok jedla a vojenského materiálu.

„Nemôžete veriť nikomu, iba mne,“ cituje Putinove slová iDnes.cz. Ruský prezident následne pokračoval: „Pravidelne spolupracujeme s ruským ministerstvom obrany. Áno, problémy boli a možno pretrvávajú. Aj keď som bol uistený, že sú stále menšie a menšie a už nie sú tak akútne ako na začiatku mobilizácie.“

Prečítajte si tiež

Problémy s vybavením

Vladimir Putin povedal, že o vybavení mobilizovaných mužov na dennej báze diskutuje s ministerstvom obrany. Najvážnejšie problémy už mali byť vyriešené: „Problémy ešte zďaleka nie sú úplne vyriešené, ale je to otázka času. Tie najpálčivejšie problémy sú, myslím, uzavreté.“

Informácie o problémoch ruských ozbrojených síl sa začali objavovať už krátko po začiatku invázie na Ukrajinu.

„Vtedy vojaci zápasili s tým, že v dôsledku nevhodného vybavenia trpeli omrzlinami. Niektorí sa snažili problémy so zimou vyriešiť aj tým, že kradli oblečenie a materiál ukrajinskej armáde alebo civilistom,“ píše iDnes.cz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM