TOS Zo zahraničia

Vlak usmrtil MAČKU, ktorá na stanici ušla majiteľom: Železničný dopravca musí platiť ODŠKODNÉ

Majiteľom ušla na stanici mačka a žiadali zastaviť odchod vlaku s 800 cestujúcimi. Dopravca to odmietol a domáceho miláčika našli rozťatého na dve polovice.

Ilustračný obrázok k článku Vlak usmrtil MAČKU, ktorá na stanici ušla majiteľom: Železničný dopravca musí platiť ODŠKODNÉ
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Matka s dcérou cestovali spolu aj so svojou mačkou, keď im na železničnej stanici v Paríži utiekol tento domáci miláčik z prepravnej tašky. Žiadali preto personál, aby zastavili odchod rýchlovlaku s 800 cestujúcimi, ktorý mal namierené do Bordeaux. Mali tušenie, že sa nachádza práve pod ním.

Týranie?

Dopravca to odmietol. Keď vlak zo stanice odišiel, na koľajach zostala mŕtva mačka. Podľa slov jej majiteľky bola rozrezaná na dve polovice.

Majiteľka mačky obvinila tamojšieho národného železničného dopravcu z týrania a organizácia na ochranu zvierat 30 miliónov priateľov následne podala trestné oznámenie za závažné týranie a krutosť vedúcu k úmrtiu zvieraťa.

Súd už rozhodol

Ako informoval server Euronews, tento týždeň francúzsky súd rozhodol. Dopravcu uznal vinného z nedbanlivosti, pričom podľa podľa rozhodnutia súdu k usmrteniu zvieraťa došlo neúmyselne.

Musí zaplatiť pokuto vo výške tisíc eur a tisíc eur musí zaplatiť aj každému z dvoch majiteľov domáceho miláčika.

Protichodné reakcie

Udalosť zarezonovala a to nielen vo Francúzsku a vyvolala protichodné reakcie. Aktivisti za práva zvierat založili petíciu za spravodlivosť pre usmrtenú mačku, pričom získali vyše 33-tisíc podpisov. Francúzsky minister vnútra vyhlásil, že je z incidentu mimoriadne šokovaný.

Na druhej strane, hlavne teraz po oznámení rozhodnutia súdu, viacerí upozorňujú na to, že práve majitelia, ktorí dostanú odškodné, sú tí, ktorí si mali mačku ustrážiť a sú tak zodpovední za túto smutnú udalosť.

Mnohí sa zhodujú v tom, že doprava mala byť zastavená a majitelia mali zaplatiť všetky vzniknuté škody, resp. náklady spojené s takýmto krokom.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM