Rastislav Búgel Ostatné športy

Vlhová je veľká bojovníčka! Zverejnila prvú FOTO po nehode a posiela krásny ODKAZ

Petra Vlhová zverejnila prvú fotografiu po desivom zranení v Jasnej. Aký odkaz posiela fanúšikom?

Ilustračný obrázok k článku Vlhová je veľká bojovníčka! Zverejnila prvú FOTO po nehode a posiela krásny ODKAZ
6
Galéria

Mala to byť veľká sláva, no všetko sa napokon skončilo poriadnou drámou. V sobotu (20. januára) Petra Vlhová štartovala ako štvrtá v poradí počas prvého kola obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej. Približne 20-tisíc divákov však videlo, ako v hornej časti trate nepríjemne spadla.

Predčasný koniec

Okamžite skončila v rukách záchranárov a preteky na dlhé minúty prerušili. Zo svahu ju zniesli na saniach a vrtuľníkom previezli do nemocnice v Ružomberku.

Petra si pri páde udrela hlavu, sťažovala sa na bolesti ramena a kolena. Po niekoľkých hodinách prišli smutné správy. Sezóna sa pre Petru Vlhovú predčasne skončila.

„Komplexné vyšetrenia, ktorým sa Petra podrobila v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, odhalili poškodenie väzov v kolene, pre ktoré sa pre ňu aktuálna sezóna, žiaľ, skončila,“ uviedol Niké Ski Team Petry Vlhovej.

Odletela do Švajčiarska

Našťastie, prvotné vyšetrenia v ružomberskej nemocnici vylúčili obavy z poranenia hlavy či stavcov. „Petra odletela do Švajčiarska na konzultácie s lekármi, ktorí zhodnotia jej stav a budeme postupovať podľa ich prognóz,“ povedal pre RTVS Vlhovej otec Igor Vlha, ktorý potvrdil, že zranenú lyžiarku v blízkom období čaká operácia. Podľa Igora Vlhu môže jej návrat na lyže trvať aj pol roka.

Podľa portálu Pluska.sk sa mala Petra presunúť na jednu z najprestížnejších kliník v Európe. Z popradského letiska ju odviezol súkromný tryskáč.

Prvé FOTO a sľub fanúšikom

Počas víkendu sa fanúšikom prihovorila aj slovenská lyžiarka. „Chcela by som sa všetkým fanúšikom, partnertom, rodine aj priateľom poďakovať za neskutočnú podporu a sľubujem, že spravím všetko preto, aby som sa čo najskôr vrátila ešte silnejšia,“ napísala Petra Vlhová na sociálnej sieti.

Pred niekoľkými hodinami sa na sociálnych sieťach objavila Petina prvá fotografia po odchode z nemocnice. Na Instagram ju zverejnil jej milovaný priateľ Michal a zdieľala ju aj samotná Petra.

Lyžiarka na fotografii stojí pred lietadlom. Opiera sa o barle a na zranenej nohe má ortézu. „Cesta k návratu silnejšia práve začala,“ napísal Michal.

Fotografiu Petry Vlhovej pred lietadlom, ktorým odletela do Švajčiarska, nájdete v našej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Petra Vlhová v Jasnej nepríjemne spadla
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM