han Šport Ostatné športy

Vlhová po príprave v Taliansku hlási: Mám najlepšie výsledky za štyri roky!

Bude z toho sezóna ako hrom?! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová po návrate zo sústredenia z Talianska prezradila, ako je na tom pred novou sezónou.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová po príprave v Taliansku hlási: Mám najlepšie výsledky za štyri roky!
Zdroj: Instagram.com/petravlhova13

Rodáčka z Liptova si musela kvôli pandémii a následnej domácej karanténe upraviť tréningový proces na novú sezónu. Zníženie opatrení jej však umožnilo predsa len vycestovať na pár dní do zahraničia.

Sústredenie v Taliansku

Vlhová vyrazila na dva týždne do talianskeho strediska Passo dello Stelvio, kde si vyskúšala aj sneh. Po návrate domov sa v relácii Góly – body – sekundy RTVS vyjadrila na margo tohto „výjazdu“. „Kondičný tréner Marco Porta ma otestoval a vyšli mu, že mám najlepšie výsledky na posledné štyri roky, teda čo sa týka môjho tela,“ povedala Petra.

Korona jej neprekážala

Mnohým ľuďom narušila pandémia COVID-19 plány a patrí medzi nich aj elitná lyžiarka. Lenže, tá vzniknutú situáciu berie aj s odstupom času pohodovo. „Vplývalo to na mňa pozitívne. Nebola som síce na dovolenke, ale som si oddýchla a načerpala nové sily,“ vysvetlila.

Skúša rôzne športy

Počas prípravy si Petra vyskúšala aj iné športové disciplíny. Ide napríklad o bicyklovanie, či korčuľovanie na kolieskových korčuliach. „Nekorčuľujem často, ale mám k tomu dobrý vzťah. Zahrnuli sme to teraz kvôli štartom a hlavne techniku, pretože to potrebujem aj na lyžiach. Je to potrebné pri štarte lyžiarskych pretekov,“ povedala Liptáčka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM