han Šport Ostatné športy

Vlhová žiada o POMOC: Pridajte sa k nám, aby som sa mohla sústrediť na lyžovanie!

V zákulisí slovenského lyžovania to vrie, preto sa k fanúšikom prostredníctvom sociálnej siete prihovorila aj naša fenomenálna Petra Vlhová. Toto je jej odkaz.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová žiada o POMOC: Pridajte sa k nám, aby som sa mohla sústrediť na lyžovanie!
25
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Už pár dní je na pretrase Slovenská lyžiarska asociácia (SLA), ktorá doteraz zastupovala všetkých našich lyžiarov. No, už niekoľko mesiacov je situácia natoľko vyhrotená, že si to žiadalo zmenu. Podľa viacerých názorov si asociácia neplní povinnosti, preto sa robí na tom, aby jej miesto zaujal Zväz slovenského lyžovania (ZSL).

Prosba Petry

Na danú tému sa líderka ženského svetového lyžovania nechcela príliš vyjadrovať, pretože to má v rukách hlavne jej otec Igor, no teraz spravila výnimku. Na svojom Instagrame zavesila takmer minútové video, v ktorom prosí nielen svojich fanúšikov o podporu.

„Viete, aká je situácia ohľadom nového zväzu – ZSL. Týmto by som vás, mojich fanúšikov, chcela vyzvať, aby ste sa pridali do nového zväzu. Tým pomôžete zmeniť budúcnosť. Potrebujeme, čo najviac členov, chcem vás poprosiť, aby ste sa prihlásili. Pomôžete zmeniť aj moju budúcnosť, aby som sa mohla sústrediť na lyžovanie. Budem šťastná, keď pomôžete. Ďakujem,“ stojí na sociálnej sieti.

Otcovia našej elity

Iba pripomenieme, že za vznikom ZSL stojí nielen jej otec Igor Vlha, ale aj Timotej Zuzula, otec slovenskej hviezdnej lyžiarky Veroniky Veléz-Zuzulovej a Tomáš Žampa, otec lyžiarov Adama a Andreasa.

Cez víkend čaká na Petru Svetový pohár vo francúzskom Courcheveli, kde budú na programe dva obrovské slalomy. Na štarte bude aj Vlhovej rivalka, Američanka Mikhaela Shiffrinová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM