TOS Zo zahraničia

Vodiči na rakúskej benzínke neverili vlastným očiam: Cena 1,17 eur za liter nafty?

Cena 1,17 eur za liter nafty? Šoféri zobrali čerpaciu stanicu útokom!

Ilustračný obrázok k článku Vodiči na rakúskej benzínke neverili vlastným očiam: Cena 1,17 eur za liter nafty?
Zdroj: www.pexels.com

Začiatkom tohto týždňa bolo na diskontnej čerpacej stanici nachádzajúcej sa v meste Horn v Dolnom Rakúsku poriadne rušno! Ako informuje server Heute.at, vodiči dieselových vozidiel mohli do svojich tátošov tankovať palivo za 1,17 eura za liter, čo je v dnešnej dobe priam až neuveriteľná cena.

Túto príležitosť si nenechalo ujsť množstvo motoristov. S novým rokom pritom došlo u našich západných susedov k zvýšeniu cien palív. O to viac šokujúca bola preto situácia na spomínanej benzínke, ktorá nie je súčasťou žiadnej väčšej siete čerpacích staníc.

Aj s kanistrami

Správa sa rýchlo rozšírila a pred čerpačkou sa vytvorila obrovská dopravná zápcha. Peter, čitateľ Heute.at, bol priamo na mieste a natankoval 21 litrov nafty za 24,58 eur.

Prečo nie viac? „Moja nádrž bola len poloprázdna,“ vysvetlil. Podľa jeho slov prišli niektorí zákazníci dokonca aj s kanistrami. „Bolo poriadne rušno,“ doplnil.

Chyba či úmysel?

Rozuzlenie celej situácie nateraz nie je známe. Je možné, že išlo o chybu zo strany čerpacej stanice. Alebo bola cena nafty nastavená takto nízko zámerne?

Mimochodom, cena motorovej nafty v Rakúsku je bežne ešte vyššia ako na Slovensku. Kým u nás sa v novom roku pohybuje priemerne tesne nad 1,50 eur, v tomto susednom štáte je to okolo 1,65 eur za liter nafty.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM