Volejbal

Volejbalistky pobláznili Slovensko: Duel s Nemeckom vytvoril nový rekord v sledovanosti

Slovenským volejbalovým reprezentantkám, ktoré aktuálne bojujú na majstrovstvách Európy, sa darí nielen na palubovke, ale aj na televíznych obrazovkách.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky pobláznili Slovensko: Duel s Nemeckom vytvoril nový rekord v sledovanosti
13
Galéria
Zdroj: TASR

Ich utorkový duel v D-skupine v Bratislave s Nemeckom (1:3) si pozrelo takmer 200 000 divákov. Ide tak o najsledovanejší zápas volejbalistiek vo vysielaní RTVS v histórii peoplemetrov.

Sledovanosť zápasov rástla spolu s výkonmi volejbalistiek, ktoré si tromi víťazstvami zabezpečili historický úspech – postup do osemfinále ME žien. Kým ich prvý zápas so Španielskom videlo na televíznych obrazovkách 94 000 divákov, utorkový duel s nemeckými reprezentantkami si pozrelo až 198 000 divákov s podielom na trhu v skupine 12+ 10,9 percenta. V nasledovanejšej minúte malo Dvojku zapnutú 295 000 divákov.

„Sme veľmi radi, že úspešné a najmä emotívne ťaženie našich dievčat si našlo odozvu aj u televíznych divákov. Veríme, že tímové výkony slovenských volejbalistiek prilákajú na štadión a k obrazovkám ešte viac priaznivcov, ako doteraz. Odozva už teraz úžasnej púte turnajom je dôkazom, že vrcholné podujatia s účasťou slovenských športovcov patria do vysielania RTVS,“ uviedol v tlačovej správe tímlíder RTVS pre priame prenosy Pavol Gašpar.

Záujem divákov o zápasy slovenských volejbalistiek na ME postupne rástol. Zatiaľ čo duel Slovensko – Španielsko sledovalo na televíznych obrazovkách 94 000 divákov, sobotný duel so Švajčiarskom si zaplo 103 000 divákov.

Tretí víťazný zápas s Bieloruskom z bratislavského zimného štadióna videlo 147 000 divákov. Súboj o priebežné prvé miesto v skupine s volejbalistkami Nemecka si v utorok pozrelo 198 000 divákov.

RTVS pripravuje priame prenosy aj z ďalších zápasov slovenských volejbalistiek na ME, už vo štvrtok sa zverenky Marca Fenoglia stretnú v záverečnom skupinovom zápase s výberom Ruska (prenos od 15.20 h.).

Foto: ilustračné

Volejbalové ME: Nemecko – Slovensko 3:1 (22, –26, 18, 21)
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM