Správy Politika

Vráti sa k Matovičovi? Veronika Remišová PRIPUSTILA, že vo voľbách bude kandidovať za OĽaNO

Predsedníčka strany Za ľudí a poslankyňa Národnej rady Veronika Remišová sa pri vyslovení dôvery vláde odborníkov chce rozhodnúť na základe predloženého programového vyhlásenia vlády (PVV).

Ilustračný obrázok k článku Vráti sa k Matovičovi? Veronika Remišová PRIPUSTILA, že vo voľbách bude kandidovať za OĽaNO
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Uviedla to v rozhlasovej diskusii RTVS Sobotné dialógy. Remišovej oponent v debate, predseda Smeru-SD a parlamentný poslanec Robert Fico, vyhlásil, že vláda odborníkov je iba pokračovaním predchádzajúcej garnitúry. „Od Smeru preto nedostane ani jeden jediný hlas v parlamente,“ do­dal.

Čo očakávajú od novej vlády?

Remišová od novej vlády očakáva, že bude vyvíjať opatrenia na pomoc ľuďom, rovnako si praje, aby nezastavila projekt výstavby nemocnice v Martine z plánu obnovy.

„Sever Slovenska si zaslúži špičkovú nemocnicu,“ zdôraznila. Kabinet Ľudovíta Ódora preto vyzvala, aby sa v Bruseli pokúsil zmeniť nastavenie podmienok a čerpania v pláne obnovy.

Fico považuje fakt, že sa do výberového konania na výstavbu novej nemocnice v Martine nikto neprihlásil, za potvrdenie to, že plán obnovy bol od začiatku zle nastavený.

Mieni, že Slovensko príde o obrovské peniaze, varuje však pred neuváženými a zmätočnými zásahmi, ktoré by mohli situáciu ešte zhoršiť.

Prípad Kuciak

Obaja diskutujúci sa vyjadrili k piatkovému (19. 5.) rozhodnutiu senátu Špecializovaného trestného súdu, ktorý v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka uznal za vinnú Alenu Zsuzsovú, podnikateľa Mariana Kočnera však spod obžaloby oslobodil.

Remišová si chce počkať na právoplatné rozhodnutie súdu, neskrýva však sklamanie nad piatkovým verdiktom. Fico predpokladá, že súd, ktorý bol „pod enormným tlakom verejnosti“, musel mať na svoje rozhodnutie pádne argumenty, pripomenul v tejto súvislosti princíp prezumpcie neviny, pri ktorej musia byť predložené jednoznačné dôkazy o vine.

Opäť k Matovičovi?

Veronika Remišová zároveň pripustila, že bude v jesenných predčasných voľbách kandidovať za OĽaNO Igora Matoviča. „Rokovania prebiehajú. Každé jedno prepadnuté percento by bolo v prospech Roberta Fica,“ povedala.

Ako je známe, do politiky sa dostala práve vďaka Igorovi Matovičovi, keďže v minulosti už kandidovala za OĽaNO. S Matovičom sa v júni 2019 rozišla pre rozdielne názory.

Remišová aktuálne predsedá strane Za ľudí, no strana sa postupne rozpadla a ona ostala jedinou poslankyňou tejto strany v parlamente. Za ľudí má v prieskumoch nízku podporu a šance, že by uspelo vo voľbách sú minimálne.

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM