Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Vtipy vedia vytvoriť dobrú náladu, tieto regionálne hlášky sú ale iná káva: Pôjdete do kolien!

Sedíte pri stole s priateľmi a začnú padať vtipy z tej-ktorej lokality. Určite to každý z nás dobre pozná. A komu by už len nezlepšili náladu. Rozhodli sme sa ale vybrať pre vás tie naj z našich regiónov, o ktoré sa môžete podeliť so svojimi priateľmi.

Ilustračný obrázok k článku Vtipy vedia vytvoriť dobrú náladu, tieto regionálne hlášky sú ale iná káva: Pôjdete do kolien!
Zdroj: TASR

Viaceré slovenské regióny sú niečím špecifické. Niektoré majú super jedlo, iné krásnu prírodu a niekde sa zas darí vtipom. Z jednotlivých kútov našej krajiny sme v rámci siete portálov Dnes 24 špeciálne vybrali všakovaké regionálne fóry, ktoré vás zaručene pobavia. Neveríte? Postite sa do čítania alebo do smiechu :-)

Banská Bystrica

Už mám toho naozaj dosť! – rozhorčuje sa Lajoš Oláh, – nielen, že sú Rómovia na Slovensku utláčaní, ale ja na trase Banská Bystrica – Donovaly je utlačená trojcentimetrová vrstva snehu!

Ako sa volalo Slovenské národné povstanie za socializmu? To teda neviem! Povstání pražského lidu, pobočka Banská Bystrica.

Chváli sa Američan, Rus a Slovák, kto má najhustejší les. Američan hovorí, že majú taký hustý les, že sa odtiaľ nevymotá ani za dva roky. Rus hovorí, že oni majú taký hustý brezový háj, že sa odtiaľ nedostane ani za tri roky. Slovák nakoniec povie: My máme na Sliači len Tri duby a Rusi sa stadiaľ nevedeli vymotať dvadsaťjeden rokov!

Angličan, Švéd a Slovák sa rozhodli darovať manželkám zlaté lyžicky. Na Angličanovej lyžičke bol nápis: Mojej anglickej ruži. Na Švédovej: Mojej švédskej orchidei. Na Slovákovej: Hotel Sliač.

Prešov

Na východnom Slovensku sa učiteľka pýta malého Pištu: Máš domácu úlohu? Ta ne! – odpovie Pišta. Učiteľka ho upozornila. Pišta, odpovedaj celou vetou! Ta nemam!

Príde východniar v Bratislave na masáž a hovorí: Poprosím jednu masage. Chceli ste povedať masáž, nie? Och, prepáčte. To je ale blamage!

Pane, vy ste od novín ? Nie, od Prešova.

Pod jednou bratislavskou viechou veselo a hlučne fašiangovala skupina pánov. Po polnoci jeden z nich už nevládal Kamarát, kde vlastne bývaš, – pýtajú sa ho spolusediaci, – odprevadíme ťa domov! Podnapitý muž po chvíli a s veľkou námahou zo seba dostane: V Prešove!

Spiš

Príde český turista na spišský salaš a pýta sa čašníčky: Ktoré typicky spišské jedlo mi môžete ponúknuť ? Spišskú borovičku !

Poznám každý kameň na tomto hrade, – chváli sa sprievodca na Spišskom hrade. Zrazu mu spadne kameň na hlavu a sprievodca pohotovo povie: A tento zasa spoznal mňa.

Policajt : Pane, prosím môžete vystúpiť z vozidla? Vodič : Ja som ožreti jak ceľe, poc ti dnuka…

Halo dopravni servis? Scemnahlašic ožreteho neoznačeneho človeka na cesce medzi Markušofcami a Novejšu. Motoriscipitamvas preboha dajce na mňe pozor!

Liptov

Valach z Liptova rukuje na vojenčinu a nastupuje do vlaku v Liptovskom Mikuláši. Keď nastúpi, otvorí okno a zvolá:

  • Zbohom Slovensko rodné, rukujem do Trenčína!

Michalovce

Príde jeden mihaľovský robotník ku druhému a pýta sa. „Gejza ta corobiš?“ „Nič.“ "Ta cipomožem, hej?“

U Mihaľovciňit roboty, bo tu šickoporobeno!

V Michalovciach otvorili nový pivovar. Poslali vzorku nového piva do Prahy na chuťové zhodnotenie. Za dva týždne im príde rozbor z Prahy s týmto obsahom. „Vaša kobyla je zdravá“.

Pýta sa východniar svojho malého syna: „Čím chceš byť, keď budeš veľký?“ „Ta ako šicke – Blavákom!“

Rusínske vtipy- Medzilaborce

Osif telefonije do rádia: "Dneska ráno jem našol bugeľar a bylo v ňim 1000 taľariv a 300 eura. Byla tam aj adresa: Laďo ......, Duchnovičova 12, Labirci. Prošu Vas, zahrajte mu dajaku šumnu spivanku…

Sut troje Labircane v Parizi a chocut sja najisty v restauracii ale neznajut sa dohovority. Tu jeden hvarit: „Chlopi sluchajte, ja vam objednam, ja znam po francuzsky.“ Zavolav casnika a hvarit: „No takze si dame la kurjaca polivka, la bandurky i la kapustu a na pita la pivo.“ Casnik sytko prinese a tamty dvoje sa prosat: „Skal ty znas tak po francuzsky?“ A casnik: ,„Mali by ste la hovno kiby jem nebyv z Nagova.“

Vertať sja Vasyľiv syn z velykoho svita domiv do Labirce. V uchu mať naušničku. Vasyľ si ho bere bokom i mu hvaryť: "U naši rodyňi sja traduje, že chlop nosyť naušničky lem kiď je pirat, abo buzerant. Ja sja teper vykloňu z oblaka. A naj ťa panbih varuje, kiď tam nezbaču tvij korab!

Direktor zaťahuje do svoho kabinetu sekretarku i začinať ju vyzlikaty… „Ta aspoň dveri zapryjte za nami,“ branyť sja sekretarka… „Ne možu, bo by si dachto mih dumaty, že tu borovičku pjeme…“

Hlohovec

Viete, kde vznikli Slováci? No predsa v hlohoveckej Slovakofarme.

Rozprávajú sa Angličan, Francúz a Hlohovčan: Angličan vraví: „U nás je to s tou gramatikou ťažké. Napríklad píšeme Liverpool a čítame Livrpúl, alebo píšeme Manchester a čítame Menčestr.“ Pridá sa Francúz: „A čo my? Píšeme Bordeaux a čítame Bordó.“ Hlohovčan sa zasmeje a hovorí: „To nič nie je, my píšeme Hlohovec a čítame Frašták.“

Trnavčan, Komárňan a Hlohovčan sedia vo vlaku a dohadujú sa o svojich mestách. U nás je toľko veží, že je to ako by ste navštívili Rím, hovorí Trnavčan. To nič nie je, my máme také námestie, že je to ako by ste navštívili celú Európy, chváli sa Komárňan. Hlohovčan sa len usmeje a hovorí, u nás je to ako by ste navštívili celý svet. Máme Čínsky múr, Francúzske terasy, Boží prst…

Viete, kedy bude Leopoldov hlavným mestom Slovenska? Predsa, keď tam bude sedieť vláda.

Poprad

Dvaja turisti idú v Tatrách popod lavínový previs. A jeden hovorí druhému: a teraz dávaj bacha, stačí slovo po česky a padne to na nás.

Lyžovačka v Tatrách: Pýta sa náhodný zahraničný turista lanovkára:

  • Prečo stojí viac ľudí v rade pred bufetom ako v rade na lanovku?
  • Z bezpečnostných dôvodov.

Tatranský maco vojde do hotela v Poprade a pri bare si objedná borovičku. Barman mu ju podá a čuduje sa: To sa mi ešte nestalo, aby si medveď objednal borovičku. Maco zamručí: Niet sa čo čudovať pri týchto cenách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM