Zo Slovenska

Vybavujete si doklady? POZOR, klientske centrá začnú fungovať v novom režime!

Uvoľnenie opatrení sa dotklo aj klientskych centier a oddelení dokladov. S čím treba počítať?

Ilustračný obrázok k článku Vybavujete si doklady? POZOR, klientske centrá začnú fungovať v novom režime!
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Od utorka (20. 4.) budú klientske centrá a ostatné pracoviská okresných úradov a polície otvorené v novom režime. Informuje o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. Napriek uvoľneniam ministerstvo vyzýva občanov uprednostniť elektronickú či písomnú komunikáciu s pracoviskami.

Prečítajte si tiež

Kedy vás vybavia?

Pracoviská budú verejnosti prístupné v štandardných úradných hodinách, a to v pondelok, utorok a štvrtok od 8.00 do 15.00 hod., v stredu od 8.00 do 17.00 hod. a piatok od 8.00 do 14.00 hod.. Pracoviská evidencie zbraní a streliva nemajú úradné hodiny v utorok po 12.00 hod. a vo štvrtok.

Oddelenia Policajného zboru na úseku dokladov, dopravných evidencií a zbraní a streliva vybavia všetky požiadavky s výnimkou vydávania certifikátov pre kvalifikovaný e-podpis, keďže na to existuje bezplatná elektronická služba. Pracoviská odborov okresných úradov poskytujú služby bez obmedzenia.

Rezort vnútra pripomenul, že správne poplatky sa pri použití e-služby znižujú o polovicu, najviac o 70 eur.

Pozor na opatrenia

Podmienkou vstupu na pracovisko je negatívny test nie starší ako sedem dní, doklad o zaočkovaní či potvrdenie o prekonaní alebo diagnostike ochorenia COVID-19. V interiéroch môže byť len obmedzený počet osôb, preto budú vstup na pracoviská usmerňovať supervízori a poverené osoby.

Každý návštevník musí rešpektovať ich pokyny a hygienické nariadenia.

ilustračné foto

Koronavírus na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM