han Futbal

NECHUTNÝ transparent na futbale: Maďarskí fanúšikovia vulgárne DOURÁŽALI Slovensko! FOTO

Zápas futbalových tímov Ferencvárosu Budapešť a Slovana Bratislava sa niesol vo vybičovanej atmosfére. Všetko však zaklincoval urážlivý odkaz maďarských fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku NECHUTNÝ transparent na futbale: Maďarskí fanúšikovia vulgárne DOURÁŽALI Slovensko! FOTO
11
Galéria

Je známe, že fanúšikovské tábory týchto dvoch klubov sa nemajú príliš v láske. Slovanisti to pocítili už v utorok, teda deň pred zápasom 2. predkola Ligy majstrov. Do autobusu bratislavských futbalistov niekto hodil kameň.

Majú ho

Polícia v Budapešti zadržala páchateľa, ktorý v utorok hodil kameň na autobus futbalistov Slovana Bratislava v predvečer zápasu s domácim Ferencvárosom. Išlo o tridsaťročného muža Gábora Cs., ktorý sa k činu priznal.

Polícia ho obvinila z vandalizmu a narušenia verejného poriadku. Správu zverejnil internetový portál police.hu.

Čo ten transparent?

Oba tímy sa na medzinárodnej scéne stretli po 30 rokoch. Obavy pred duelom znásobovali aj spomienky na nešportovú stránku predchádzajúcej konfrontácie v Bratislave, ktorú v septembri 1992 poznačili výtržnosti hosťujúcich priaznivcov a razantná odpoveď slovenskej polície.

Tentoraz sa na tribúnach podarilo udržať pokoj, žiadne zásahy policajného komanda neboli potrebné. Domáci fanúšikovia sa postarali o ohlušujúcu atmosféru, „belasí“ sa však v „kotli“ súpera neuvarili a zápas výsledkovo i herne zvládli.

Na tribúnach bol síce pokoj, ale vulgárny transparent fanúšikov Ferencvárosu proti celému Slovensku sa nedal prehliadnuť.

Toto bolo na ňom napísané: „Ukradnutá pôda, ukradnuté symboly, žiadna história, je*ať Slovensko!“

Podľa všetkého takéto niečo neušlo pozornosti delegátovi UEFA, ktorá by mala za takýto transparent udeliť maďarskému klubu mastnú pokutu.

Parádny výkon

Ten predviedli hráči Slovana, keď otočili nepriaznivý stav zápasu a do budúcotýždňovej odvety (hrá sa v stredu 27. júla v Bratislave, pozn. red.) si odniesli výhru 2:1.

„Je to pre nás veľké víťazstvo, ale sme len v polčase. Verím, že ak budeme zdravotne v poriadku, môžeme postúpiť. Ferencváros má výborný tím, dnes to bol vynikajúci futbal z obidvoch strán. Som unavený, ale šťastný z toho, čo predviedlo moje mužstvo proti silnému súperovi,“ povedal po stretnutí tréner belasých Vladimír Weiss starší.

Ďalšie aktuálne témy

Futbalový duel Ferencváros - Slovan
11
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM