han Zo Slovenska

Minister Naď: Sme pripravení podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude POTREBNÉ!

Minister obrany SR Jaroslav Naď sa dnes pripojil k online rokovaniu tzv. Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny vo formáte ministrov obrany vybraných krajín, na čele so Spojenými štátmi americkými.

Ilustračný obrázok k článku Minister Naď: Sme pripravení podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude POTREBNÉ!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Predmetom rokovania bola ďalšia pomoc krajine, ktorá sa už mesiace bráni agresii Ruskej federácie.

„Ukrajina a ani medzinárodné demokratické spoločenstvo sa nezmieria s násilným konaním Ruska. Odmietame opúšťať demokratické princípy, slobodu a suverenitu prostredníctvom ústupkov agresorovi. Sme preto jednotní a pripravení podporovať právo Ukrajiny na obranu tak dlho, ako to bude potrebné,“ uviedol minister J. Naď s tým, že odhodlanie Slovenska pomáhať napadnutej Ukrajine pretrváva.

„Aj dnes sme rokovali o možnostiach pomoci Ukrajine, tak aktuálnych, ako aj dlhodobých v prípade, že si to situácia vyžiada,“ informoval minister.

Podľa šéfa slovenského rezortu obrany totiž stále existuje sovietska vojenská technika, ktorú by Slovensko alebo iné krajiny mohli v prípade zabezpečenia riadnej náhrady poskytnúť Ukrajine.

Zdôraznil však, že všetky rokovania plne rešpektujú národné možnosti s dôrazom na zabezpečenie vlastnej a kolektívnej obrany a bezpečnosti.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM