han Magazín Cestovanie

Vychytená destinácia Slovákov zmenila podmienky: Ktorí ľudia majú pri vstupe VÝHODU?

Od pondelka 7. júna môžu na územie Španielska vstúpiť všetky osoby, ktoré sú plne zaočkované proti ochoreniu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Vychytená destinácia Slovákov zmenila podmienky: Ktorí ľudia majú pri vstupe VÝHODU?
Zdroj: www.pixabay.com

Cestujúci zo všetkých krajín budú môcť do Španielska bez obmedzení vstúpiť po uplynutí 14 dní od podania druhej dávky vakcíny alebo od podania jednodávkovej vakcíny od spoločnosti Janssen (Johnson & Johnson). Informoval o tom na svojej webovej stránke denník El País.

Nariadenia bude v sobotu zverejnené v štátnom vestníku (Boletín Oficial del Estado, BOE). Vakcíny musia byť schválené Európskou agentúrou pre lieky (EMA) alebo Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO).

Vzťahuje sa to na očkovacie látky používané v Španielsku – BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca a Johnson & Johnson –, ako aj na čínske vakcíny Sinopharm a Sinovac-CoronaVac.

Španielsky premiér Pedro Sánchez o tomto opatrení informoval už 21. mája, pripomína El País. Španielsko od pondelka 24. mája zrušilo platné obmedzenia pre cestujúcich z Británie a Japonska.

Spojené kráľovstvo však na svoj zoznam bezpečných krajín Španielsko nezaradilo a vyradilo z neho aj susedné Portugalsko, píše El País.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Británia vo štvrtok aktualizovala rozdelenie krajín na základe rizika. Španielsko spolu s ostatnými krajinami EÚ zostáva na tzv. jantárovom zozname.

Cestujúci z týchto oblastí musia absolvovať test na COVID-19 pred odchodom. Po príchode do Anglicka musia ísť na desať dní do karantény a absolvovať ďalšie dva testy.

Na jantárovom zozname zostali aj Kanárske ostrovy a Baleárske ostrovy.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM