ELA Správy Politika

Vystúpenie Zelenského v našom parlamente: MAŠKARÁDY sa nezúčastnime! Nebudeme počúvať KLAMÁRA

Poslanci NR SR v piatkovom hlasovaní odsúhlasili vystúpenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pred slovenským parlamentom prostredníctvom telemostu. No nie každý si ho príde vypočuť.

Ilustračný obrázok k článku Vystúpenie Zelenského v našom parlamente: MAŠKARÁDY sa nezúčastnime! Nebudeme počúvať KLAMÁRA
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/AP

Zelenskyj sa od napadnutia Ukrajiny Ruskou federáciou prihovoril už viacerým národným parlamentom, ale aj protestujúcim na rôznych zhromaždeniach vo svete odsudzujúcich ruskú agresiu. Okrem iného sa spojil aj s poslancami Európskeho parlamentu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v utorok 10. mája od 12.00 hod. má prihovoriť prostredníctvom telemostu aj slovenským poslancom. No už teraz je jasné, že sála nebude zaplnená 150-timi poslancami z koaličných a opozičných strán.

Klamár na dennej báze

V rokovacej sále nebude predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico. Ako v pondelok povedal na tlačovej konferencii: „Určite tam nebudem,“ vyhlásil Fico s tým, že nebude počúvať človeka, ktorý „klame na dennej báze“.

To, čo hovorí Zelenskyj podľa Fica poškodzuje záujmy SR. Šéf Smeru-SD poznamenal, že zastavenie dodávok ropy a plynu „hrubo poškodzuje“ národné záujmy Slovenska.

„No nech sa páči, pán Zelenskyj, pán herec, pán komediant,“ odkázal Fico. Narážal na Zelenského „vyhrážky“, že ak im nepomôžeme zbraňami, zatiahnu kohútik s ropou a plynom, ktorý k nám prúdi cez ukrajinské územie. Poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD) tiež uviedol, že sa „maškarády“ v parlamente nezúčastní.

Kto príde?

A čo účasť ďalších opozičných poslancov? Líder strany Has-SD Peter Pellegrini nedávno v rozhovore pre denník Plus JEDEN DEŇ uviedol, že práve Volodymyr Zelenskyj je preňho „výraznou inšpiráciou toho, ako by sa mal líder a štátnik v čase ohrozenia svojho národa zachovať”.

„Naši poslanci tam budú,“ potvrdila pre portál Plus JEDEN DEŇ hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

Na príhovore sa nezúčastnia ani poslanci hnutia Republika. Predseda hnutia Milan Uhrík na sociálnej sieti napísal, že sa nestotožňujú so správaním ukrajinského prezidenta.

„Nestotožňujeme sa s arogantným správaním herca/prezidenta Zelenského, ktorý neustále moralizuje a vznáša požiadavky voči cudzím štátom, akoby vládol celému svetu. Poslanci hnutia Republika sa preto jeho zajtrajšieho príhovoru v NR SR nezúčastnia,“ napísal Uhrík.

Prečítajte si aj:

Nestotožňujeme sa s arogantným správaním herca/prezidenta 🇺🇦 Zelenského, ktorý neustále moralizuje a vznáša požiadavky...

Posted by Milan Uhrík • Republika on Monday, May 9, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM