Barbara Dallosová Správy Politika

Z GAUČA nič nezmeníme! Fico: Prezidentka dala prednosť PSYCHOPATOVI, Smer pozýva na protest

Robert Fico burcuje Slovákov, aby vyšli do ulíc. V pozvánke na protivládny protest adresoval drsné slová aj prezidentke Zuzane Čaputovej.

Ilustračný obrázok k článku Z GAUČA nič nezmeníme! Fico: Prezidentka dala prednosť PSYCHOPATOVI, Smer pozýva na protest
Zdroj: TASR/František Iván

Strana SMER-SD organizuje v hlavnom meste protivládny protest. Demonštranti sa majú zhromaždiť v utorok (20. 9) o piatej podvečer na Hodžovom námestí.

Kritika prezidentky

Opozičná strana pozýva ľudí na protest aj na svojom Facebooku so slovami: „Ukážme vláde jasne, čo si o nej myslíme! Nenecháme si zničiť Slovensko neschopnou vládou.“

Robert Fico na svojom osobnom profile zverejnil aj video, kde sa prihovára Slovákom a zdôrazňuje, že z pohodlia gaučov, v obývačkách a tichým reptaním, sa nič zmeniť nedá. Na proteste majú vystúpiť občianski aktivisti a predstavitelia opozičných strán.

„Prezidentka opäť marí referendum o predčasných voľbách dáva prednosť psychopatovi Matovičovi a neschopnému Hegerovi pred ľuďmi,“ kritizuje Fico Zuzanu Čaputovú vo videu.

Fico tiež pripomenul, že Slováci sa boria s obrovským zdražovaním a neistotou pred blížiacou sa zimou.

Odkaz polície

Na demonštráciu sa pripravujú aj policajti. Tí prosia protestujúcich o pokojný priebeh a Bratislavčanov upozorňujú na možné obmedzenia.

„Organizátori na protest zvážajú ľudí autobusmi aj z iných častí Slovenska, je preto možné, že dôjde k obmedzeniu dopravy v okolí Prezidentského paláca. Dotknuté môžu byť aj miesta ako Suché mýto, Námestie slobody, Palisády a spodná časť Mudroňovej ulice. Obmedzenia môže spôsobiť vystupovanie a nastupovanie protestujúcich z a do autobusov, ale aj ich veľký počet na námestí,“ skonštatovala polícia.

Protestujúcich polícia žiada, aby rešpektovali jej pokyny a dodržiavali verejný poriadok. „Veríme, že vyjadriť svoj názor sa dá aj bez toho, aby došlo k obmedzovaniu života ľudí v Bratislave,“ podotkla. V súvislosti s protestom polícia zvyšuje výkon v uliciach, kde bude hliadkovať spolu so štátnou políciou.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: Facebook

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM