Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Na Slovensku máme hollywoodsky rušeň, ktorý využil Spielberg

Futbalová kvalifikácia pútala pozornosť Slovákov, v Humennom "rozbehli" rušeň, ktorý pamätá veľkú hollywoodsku produkciu.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Na Slovensku máme hollywoodsky rušeň, ktorý využil Spielberg
Zdroj: internet

Rušeň, ktorý si zahral Clooneym

Dieselový rušeň Sergej, ktorý sa pred 20 rokmi predstavil vo filme Stevena Spielberga Peacemaker, cez víkend slávnostne ožil.

„Do Humenného prišiel približne pred rokom. Vtedy to bola v podstate kopa šrotu na koľajniciach, ktorá bola ťahaná, pretože nebola schopná sa pohybovať vlastnou silou,“ cituje TASR podpredsedu Podvihorlatského železničného spolku (PŽS) Dominika Drevického.

Boje o futbalové MS sa začali

Tím okolo trénera Kozáka odštartoval v Trnave kvalifikačný cyklus o postup na svetový šampionát do Ruska 2018 duelom s Anglickom. Favorizovaní hostia mali po vylúčení kapitána Škrtela z 57. minúty v poli hráča o viac, výhodu napokon aj využili, keď v piatej minúte nadstavenia rozhodol o ich výhre 1:0 Lallana.

Práve fanúšikovia Albonu nezostali nič dlžní svojej povesti a pri ceste na zápas vyčíňali napríklad aj v hlavnom meste.

Fanúšikov slovenskej reprezentácie aktuálne zaujíma, či sa Škrtelovi a spol. podarí postúpiť na MS, vy svoj názor môžete vyjadriť v ankete.

Nájdu vzácnu rastlinu?

Región Vysokých Tatier je bohatý na flóru a faunu. Odborníci poznajú aj to, čo v Tatrách rástlo i žilo a už nerastie, nežije. Ochranári hľadajú stratené bohatstvo.

Pracovníci Správy Tatranského národného parku (TANAP) na území Vysokých Tatier hľadajú skalienku ležatú, ktorá sa tu v minulosti vyskytovala. Posledný údaj o jej výskyte je podľa riaditeľa Správy TANAP-u Pavla Majka z roku 1995. Viac info v článku.

Z KAŽDÉHO KÚTA: 5.9.
4
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM