Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Nebombový nápad, rozkvitnutá jar i otázka pre všetkých Slovákov

Prejdime si tým, čo sa v stredu 4. mája v našich regiónoch udialo. Resp. si dajme krátky výber, ktorý ponúka odlišnú perspektívu.

Tentoraz tu máme štyri témy, štyri články, ktoré ponúkajú rôzne emócie. Víťazia pohoda, radosť, ale aj opozitá ako hnev a sklamanie.

Nápad za sto bodov? Ani náhodou!

Ak to bol vtip, tak veľmi starý, navyše aj poriadne trápny a nemiestny. Tí, ktorí v stredu 4. mája navštívili nákupnú sieť Aupark, konkrétne v Bratislave, Košiciach, Žiline a Piešťanoch, zažili niečo, čo hraničí so strachom a nepohodou.

Nejaký „chytrák“ sa totiž rozhodol ľudí vyplašiť oznámením, že je v daných objektoch bomba. A možno aj myslel, aký len je to bomba nápad. Ako to celé prebiehalo a napokon aj dopadlo si môžete prečítať v danom článku.

Veľké nešťastie

Ráno pol desiatej a zrazu výbuch. Obyvateľov Rozmarínovej ulice v Nitre poriadne vyľakal, mladík tesne pred tridsiatkou si prežil jeden z najhorších momentov života.

Ako to celé dopadlo vám prezradí nasledujúci text – Poplach v Nitrianskom kraji: Mladému mužovi (29) v rukách explodovala výbušnina.

Jarná krása

Poďme teraz na niečo veselšie. Je jar, jar vonia, výborne vyzerá a dodáva množstvo pozitívnej energie.

Zvolen nie je výnimkou, navyše sa v priloženej fotogalérii môžete pokochať naozajstnými krásami, v hlavnej úlohe sú kvety.

Zásadná otázka

Aj keď tento článok nie je práve regionálne, rozhodne sa v ňom nastolená otázka týka každého jedného z nás. Tá znie, možno nepríjemne, možno tvrdo, možno sa ňou mnohým krivdí, ale je zásadná a preto rezonuje – Sme krajinou, kde je naozaj na vzostupe fašizmus.

V danom texte „Svet o Slovensku: Na vzostupe sú fašisti, píše francúzska tlač“: http://www.dnes24.sk/…-tlac-236944 si poľahky pospájate indície Kotleba, holohlaví, obavy Rómov o bezpečnosť, hnedá farba a zvláštne ideály a náhľad na to, ako by krajina spod Tatier mala fungovať, kam sa uberať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM