Prokop Slováček Regióny

Z REGIÓNOV: Považský hrad potrebuje záchranu, dve dámy zachránili krásne umenie

Podučíte sa nádhernému umeniu, zoberieme vás na symbolický cintorín na Kláštorisku. Aj tieto témy sa objavili na našich regionálnych portáloch.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: Považský hrad potrebuje záchranu, dve dámy zachránili krásne umenie
Zdroj: TASR

Pomôžte zachrániť život. Novozámočania sa rozhodli, že spoja svoje sily a usporiadajú benefično-folklórny koncert pre 16-ročnú Sofiu, ktorá trpí onkologickým ochorením. Boli by ste radi pri tom? Ako môžete pomôcť vy?

Čítajte tu: Pomôžte zachrániť život: Zámčania sa spoja pre pomoc Sofii (16)

Radi sa kocháte krásnymi výtvormi? Teraz neďaleko Lučenca dostanete príležitosť, spoznať jedinečnú tvorbu dvoch šikovných dám! Ručne vyrobené korálkové šperky a maľované hodvábne šatky uvidia návštevníci výstavy Variácie, ktorá je v priestoroch Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove sprístupnená do 22. októbra.

Čítajte tu: Korálkové šperky aj hodvábne šatky. Ručne vyrobená nádhera vo Fiľakove

Ak ste sa chystali na výlet k Považskému hradu, máte smolu. Do odvolania platí prísny zákaz. Mesto už situáciu rieši s odborníkmi.

Čítajte tu: Práce na Považskom hrade: Turisti majú zákaz vstupu do odvolania

Na Symbolickom cintoríne na Kláštorisku sa v sobotu uskutočnila pietna spomienka na obete horských nešťastí v Slovenskom raji. Ako uviedla starostka obce Hrabušice Jana Skokanová, na zoznam pamätnej tabule pribudlo jedno meno. Dopísaný bol Ján Bednár, ktorý počas túry v Slovenskom raji v tomto roku zahynul.

Čítajte aj: Spomínali na obete Slovenského raja. Na tabuli pribudlo jedno meno

Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM