Zo Slovenska

Za pápežom MASOVO, na šport s obmedzeniami: Budú sa prehodnocovať opatrenia?

Pri návšteve pápeža sa s podmienkou plnej zaočkovanosti zrušili kapacitné obmedzenia, zatiaľ čo na športových štadiónoch platia stále veľké kapacitné reštrikcie.

Ilustračný obrázok k článku Za pápežom MASOVO, na šport s obmedzeniami: Budú sa prehodnocovať opatrenia?
Zdroj: TASR/František Iván

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) verí, že sa v dohľadnom čase sa podarí presadiť zvýšenie diváckej kapacity na športových podujatiach. Naznačil to pred stredajším rokovaním vlády.

Reštrikcie na štadiónoch

„Reálne o tom uvažujeme, diskutujeme s ministrom, tieto oparenia sa chystajú,“ povedal v súvislosti s otázkou, čo hovorí na to, že pri návšteve pápeža sa s podmienkou plnej zaočkovanosti zrušili kapacitné obmedzenia, zatiaľ čo na športových štadiónoch platia stále veľké kapacitné reštrikcie.

Upozornil, že súvislosti s uvoľňovaním je potrebné v piatok (23. 7.) prijať legislatívu o používaní COVID preukazov, oznámenie o uvoľnení opatrení pri septembrovej návšteve Svätého Otca vysvetlil tým, že bolo potrebné umožniť čas, aby sa ľudia stihli zaočkovať dvakrát do daného termínu.

Záleží na zaočkovanosti

Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) si v súvislosti s diváckou kapacitou na kultúrnych podujatiach „momentálne nedovolí tvrdiť, že bude možné presadiť, aby boli počty nejako menené“. Pred rokovaním vlády to zdôvodnila nepredvídateľnosťou vývoja pandemickej situácie, ktoré spôsobuje v súčasnosti neustále mutujúci nový koronavírus.

„Ostaneme pritom, čo je možné doteraz, čo je zadefinované v kultúrnom semafore,“ povedala s tým, že pravidlá uvoľňovania opatrení pre kultúrne podujatia jednoznačne definujú možné uvoľnenie či potrebné sprísnenie pravidiel podľa situácie.

Milanová je presvedčená, že zelenú uvoľňovaniu opatrení dá zvyšovanie zaočkovanosti populácie.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM