TOS Magazín Lifestyle

ZABLIKALO vám v noci auto oproti? 5 najčastejších dôvodov, čo to môže znamenať

Idete v noci autom a šofér oproti na vás zabliká. Častá záležitosť, ale viete, čo všetko môže také bliknutie znamenať?

Ilustračný obrázok k článku ZABLIKALO vám  v noci auto oproti? 5 najčastejších dôvodov, čo to môže znamenať
Zdroj: Unsplash.com / CC0 1.0

Na úvod treba povedať, že blikať svetlami, či už stretávacími alebo diaľkovými, sa smie iba v prípade, že potrebujete odvrátiť hroziace nebezpečenstvo alebo chcete upozorniť vodiča predchádzaného au­ta.

Napriek tomu, jedným z najčastejších dôvodov, keď vám niekto idúci oproti zabliká je, že vás chce upozorniť na policajnú hliadku. Aj keď predmetom tohto článku nie je posudzovanie oprávnenosti použitia tohto svetelného signálu v jednotlivých prípadoch, policajnú hliadku len sotva môžeme zaradiť medzi hroziace nebezpečenstvo.

Iný prípad je, keď vám vodič oproti dáva znamenie, že nesvietite, či už preto, že ste zabudli svetlá zapnúť alebo je dôvodom vybitá žiarovka(y) či iná porucha.

Ďalším dôvodom, prečo zvyknú blikať autá oproti, sú zapnuté diaľkové svetlá. Pamätajte, že diaľkové svetlá majú osvetľovať prázdnu cestu a nie oslepovať vodiča oproti.

Svetlá svietia, diaľkové vypnuté a napriek tomu bliknutie? Je možné, že vás chce iný motorista upozorniť na „prekvapenie“ na ceste pred vami (a teraz tým nemyslíme už spomínanú policajnú hliadku). Môže sa jednať o rôzne úlomky, vypadnutý náklad…

Na ceste žiadny objekt, čo tam nepatrí? Je ešte možné, že ste boli práve upozornený na osobu pohybujúcu sa nebezpečne v blízkosti cesty alebo na divú zver, ktorá sa môže každú chvíľu odhodlať prejsť cez cestu na druhú stranu.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM