han Politika

Fico sa nechal počuť: V žiadnom prípade sa nedám zaočkovať, je to veľký BIZNIS!

Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico sa v minulosti vyjadril na margo očkovania, že je proti. Rovnako striktne presadzuje svoj názor aj teraz. Odôvodnil aj prečo!

Ilustračný obrázok k článku Fico sa nechal počuť: V žiadnom prípade sa nedám zaočkovať, je to veľký BIZNIS!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Niekdajší premiér bol v piatok hosťom relácie Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Fico ako člen opozície ostro kritizoval súčasnú vládu, pozastavil sa pri referende a aj pri očkovaní.

O nástupcovi

Hneď na úvod sa Robert Fico vyjadril k otázke, či ho to ešte po tridsiatich rokoch v politike stále baví. „Som mimoriadne motivovaný po tom, čo nás zradila partia v Smere a odišla. Mojou povinnosťou je obhajovať a chrániť ľudí, ktorí v strane zostali a pripravujem pôdu pre mladých politikov. Baví ma to,“ priznal Fico a na naliehanie moderátora povedal aj meno jeho možného zástupcu. Spomenul Erika Kaliňáka. Ide o synovca exministra vnútra a dlhoročnú tvár Smeru Roberta Kaliňáka.

O referende

Práve petícia na vyzbieranie 350-tisíc podpisov, ktoré by znamenali referendum o predčasných voľbách, je hlavnou témou opozície. Líder Smeru si je istý, že sa im ich podarí bez problémov vyzbierať.

„Nemal by to byť zásadný problém,“ potvrdil Fico. „V referende budú môcť ľudia zhodnotiť, čo sa udialo za posledný rok na Slovensku. O tom, ako sa bude táto krajina bude ďalej riadiť. O tom, či ľudia na čele štátu budú nevzdelaní, keď dvaja z troch ústavných činiteľov ukradli vzdelanie.“

„Veď Matovičovi a Kollárovi chýba vzdelanosť a schopnosť riadiť štát. Zaviedli v tomto štáte len chaos!“ pritvrdil Robert Fico.

O očkovaní

Samozrejme, že sa debata dostala aj na očkovanie. Práve na túto tému sa Fico v minulosti už vyjadril tak, že by sa očkovať nedal. Platí to stále?, znela otázka Braňa Závodského.

„Nerobím si z huby r*ť, pretože v Smere presadzujeme myšlienku dobrovoľnosti. Nechať ľuďom sa slobodne rozhodnúť. Kto sa chce, nech sa ide očkovať. A kto sa nechce, má právo na taký názor. Môj názor je, že nie som stúpencom očkovania,“ zareagoval líder opozičného Smeru a dodal, že očkovanie nepodstúpi aj preto, že je to veľký biznis, za ktorým stoja obrovské farmaceutické fir­my.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM