han Správy Zo zahraničia

Záhada úmrtia českého bábätka na koronavírus: Nemocnica vyšla s pravdou von

Krajská nemocnica v severočeskom meste Liberec vo štvrtok zverejnila podrobnosti k prípadu úmrtia prvého dieťaťa v Českej republike s potvrdenou nákazou koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Záhada úmrtia českého bábätka na koronavírus: Nemocnica vyšla s pravdou von
Zdroj: Unsplash.com

Podľa nemocnice dieťa zomrelo ešte pred pôrodom, pretože matka mala komplikácie. Informuje o tom český portál novinky.cz.

Nastali komplikácie

Nemocnica v Liberci sa takto rozhodla zareagovať na stredajšie stručné informácie v médiách o tom, že v štatistikách ministerstva zdravotníctva sa nachádza v súvislosti s koronavírusom aj dieťa do jedného roka. Na Twitteri preto nemocnica uviedla, že v októbri prijala pacientku s diagnózou COVID-19 v pokročilom štádiu tehotenstva a pre komplikácie jej zdravotného stavu neskôr došlo k pôrodu mŕtveho dieťaťa, ktoré bolo tiež pozitívne na COVID-19. Ďalšie podrobnosti nemocnica nenapísala.

Portál Novinky.cz v stredu uviedol, že podľa štatistík na webe českého ministerstva zdravotníctva išlo o dievča a o vôbec prvé úmrtie vo vekovej skupine do 14 rokov v ČR. Štatistiky uvádzali jeho vek 0 rokov.

Úmrtia mladých

V Česku dosiaľ od začiatku pandémie zomreli dvaja mladí ľudia nakazení koronavírusom. V oboch prípadoch išlo o mužov vo vekovej skupine 15 – 24 rokov. Vo vekovej skupine 25 – 34 rokov nákaze podľahlo 12 ľudí. Celkový počet obetí súvisiacich s ochorením COVID-19 stúpol zatiaľ v ČR na 9 136.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM