Jakub Forgács Ostatné športy

Zápolenie KRŇAČIEK predsa uvidíme: Po RUŠENÍ pretekov zažijeme prvé a hneď MEDZINÁRODNÉ

Aktuálna sezóna krňačkovým pretekom veľmi nepraje. Po zrušení šiestich podujatí by sa však už onedlho malo prvé zápolenie konať na Chopku.

Ilustračný obrázok k článku Zápolenie KRŇAČIEK predsa uvidíme: Po RUŠENÍ pretekov zažijeme prvé a hneď MEDZINÁRODNÉ
Zdroj: TASR

Od decembra 2023 bolo zrušených už všetkých doterajších šesť z 11 krňačkových pretekov, ktoré sú plánované na tohtoročnú zimnú sezónu. Tie posledné sa mali konať v sobotu 17. februára vo Valaskej, no podľa facebookovej stránky Krne, krňačky, krnohy sa ani tie neuskutočnia.

Vyzerá to však tak, že už onedlho si však prvé krňačkové preteky predsa užijeme, a to rovno na Chopku.

S medzinárodnou účasťou

Južné svahy Chopku v Nízkych Tatrách sa 24. februára stanú dejiskom 5. ročníka o Veľkú cenu Jasnej v medzinárodných pretekoch na krňačkách. Účasť prisľúbili pretekári nielen zo Slovenska, ale aj z Česka, Poľska, Švajčiarska i Nemecka. TASR o tom vo štvrtok informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Medzinárodné krňačkové preteky odštartujú už 23. februára o 17.00 hod. slávnostným otváracím ceremoniálom na námestí v Brezne. Samotné preteky sa v lokalite Kosodrevina konajú o deň neskôr, so začiatkom o 11.00 hod. s cieľovou zónou v Krupovej. Trať je dlhá 2,5 kilometra s prevýšením 400 metrov.

Viac o programe a možnostiach dopravy na podujatie sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM