Správy Regióny

Zdieľané kolobežky dorazli do Bratislavy! Dlhoprstí však ich počet zredukovali už počas prvého týždňa

Na rozdiel od bicyklov SlovnaftBAjk, kolobežky nemajú dokovacie stanice. Nasadnúť na ne a odložiť ich môžete na ktoromkoľvek vhodnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Zdieľané kolobežky dorazli do Bratislavy! Dlhoprstí však ich počet zredukovali už počas prvého týždňa
8
Galéria
Zdroj: MINT

K žltým bicyklom SlovnaftBAjk pribudla nedávno nová forma zdieľanej prepravy po Bratislave, a to formou kolobežiek. Nie je práve najlacnejšia, ale pomaly si získava pozornosť Bratislavčanov a návštevníkov mesta.

Alternatíva k bicyklom

Elektrické kolobežky značky Mint do ulíc mesta dostala spoločnosť SoftGate Systems. Stačí, ak si stiahnete mobilnú aplikáciu (ukáže vám, kde sa kolobežky nachádzajú), zadáte údaje z platobnej karty a môžete jazdiť! Na rozdiel od bicyklov SlovnaftBAjk, kolobežky nemajú dokovacie stanice. Nasadnúť na ne a odložiť ich môžete na ktoromkoľvek vhodnom mieste.

Pri preprave kolobežkami vám pomôže aj aplikácia Android a iOS.

Trocha drahší „špás“

Za jazdu na kolobežke zaplatíte 0,15 eur za minútu jazdy. Rátajte však aj so „štartovným“ vo výške 1 eura. Ak zastanete, bude vám zaúčtovaných 0,04 eura za minútu. Ak sa vám jazda zapáči a budete mať chuť „fičať“ na kolobežke celý deň, zaplatíte 30 eur.

Ukradli 25 kolobežiek

Momentálne sa môžete odviezť modelom kolobežky Ninebot KickScooter by Segway, ktoré sú vybavené systémom chrániacim kolobežku pred krádežou. Monitorujú totiž jej polohu pomocou GPS. Niektorí „šikovní“ obyvatelia mesta, ktorí zoberú všetko, čo nie je „priklincovné“, sa pokúsili ukradnúť aj nové kolobežky.

Z 50 kusov, ktoré boli v uliciach, tento osud za prvý týždeň od spustenia služby postihol polovicu kolobežiek. Z „úlovku“ sa však dlhoprstí tešili iba chvíľu.

Za mrežami skončilo zatiaľ 5 zlodejov z 25 prípadov krádeží. „Všetky naše kolobežky sú totiž vybavené bezpečnostným systémom, vďaka ktorému vieme presne v čase určiť, kde sa naše kolobežky nachádzajú. Dokonca aj to, či je kolobežka zaparkovaná, spadnutá, opretá o niečo a pod.,“ informovali na sociálnej sieti prevádzkovatelia služby.

Zároveň žiadajú ostatných o spolupatričnosť. „V prípade, ak vidíte spadnutú kolobežku, postavte ju, ak vidíte že sa niekto snaží kolobežku ukradnúť, nahláste to na čísle 158,“ dodávajú prevádzkovatelia e-kolobežiek.

Zdroj: YouTube.com

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdieľané kolobežky v Bratislave
8
Galéria
Zdroj: MINT
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM