han Zo zahraničia

Zelenskyj si pochvaľoval telefonát s Bidenom: Bol to výborný rozhovor! O čom sa BAVIILI?

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok večer informoval, že absolvoval "výborný" telefonický rozhovor so svojím americkým náprotivkom Joeom Bidenom.

Ilustračný obrázok k článku Zelenskyj si pochvaľoval telefonát s Bidenom: Bol to výborný rozhovor! O čom sa BAVIILI?
Zdroj: TASR/AP

Napísal to na sociálnej sieti Twitter, informuje TASR.

„Poďakoval som sa Spojeným štátom za neochabujúcu bezpečnostnú a finančnú podporu ukrajinskému národu. Diskutovali sme o ďalších krokoch Ukrajiny na našej ceste k víťazstvu nad agresorom a dôležitosti toho, aby sa Rusko zodpovedalo za vojnové zločiny,“ napísal Zelenskyj.

O čom bola reč?

Americký prezident podľa vyhlásenia svojej hovorkyne opätovne vyjadril podporu Ukrajine a zablahoželal jej k stredajšiemu Dňu nezávislosti. So Zelenským údajne hovorili aj o situácii v Rusmi obsadenej Záporožskej atómovej elektrárni, ktorá je v uplynulých týždňoch terčom delostreleckej paľby.

Kyjev tvrdí, že ju ostreľujú Rusi, Moskva obviňuje ukrajinské sily. Biden zdôraznil, že elektráreň patrí Ukrajine, a odsúdil údajné plány Ruska zapojiť elektráreň do svojej siete.

Biden v stredu oznámil, že USA poskytnú Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc vo výške takmer troch miliárd dolárov.

„Ukrajina si tak bude môcť zabezpečiť systémy protivzdušnej obrany, delostrelecké systémy a muníciu a bezpilotné systémy vzdušnej obrany, aby bola schopná dlhodobo sa brániť,“ povedal Biden.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM