TOS Zo zahraničia

Žena po smrti manžela vydala detskú knihu o zvládaní smútku: ZVRAT, obvinili ju z jeho VRAŽDY

Nečakaný zvrat! Obvinená manželka ešte pred dvoma mesiacmi propagovala svoju knihu v televízii.

Ilustračný obrázok k článku Žena po smrti manžela vydala detskú knihu o zvládaní smútku: ZVRAT, obvinili ju z jeho VRAŽDY
Zdroj: Unsplash.com

Aj keď to znie ako z dobre zamotanej detektívky, ide o skutočný príbeh odohrávajúci sa v americkom Utahu. Ženu, ktorá napísala detskú knihu o vysporiadaní sa so smútkom po smrti svojho manžela, v tých dňoch obvinili z jeho vraždy. Informuje o tom portál CNN.

5-násobok smrteľnej dávky

Správa z pitvy a toxikológie odhalila, že jej manžel (†39) zomrel na predávkovanie fentanylom, čo je silný liek proti bolesti. Podľa súdneho lekára mal vo svojom tele až päťnásobok smrteľnej dávky.

Obvinená opísala osudnú noc z marca 2022 polícii tak, že manželovi pripravila miešaný nápoj s vodkou, no potom si išla ľahnúť k jednému z ich synov a keď sa zobudila a vrátila do spálne, muža už našla na dotyk studeného.

Zásadný posun vo vyšetrovaní a následné obvinenie prišlo po tom, čo sa nemenovaná osoba priznala k nezákonnému predaju fentanylu, ktorý je asi 100-krát účinnejší ako morfium.

Kniha o zvládaní smútku

Ešte pred dvoma mesiacmi žena propagovala svoju knihu pre deti, ktorá je o zvládaní smútku po strate milovanej osoby, v miestnej televízii. Vydala ju rok po manželovej smrti.

Podľa vlastných slov ju napísala, aby pomohla rodine vyrovnať sa so smrťou manžela. „Deti potrebujú cítiť, že duch milovanej osoby je vždy živý vo vašom dome. Treba im vysvetliť, že aj keď tu s nami fyzicky nie je, neznamená to, že tu nie je vôbec,“ uviedla v televíznej relácii.

Jej právnička sa k obvineniam odmietla vyjadriť. Pojednávanie je naplánované na 19. mája.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM