red . Zo Slovenska

Známy aktivista podporoval protesty proti opatreniam, teraz podľahol COVIDU

Miroslav K. sa naposledy zúčastnil protestu na podporu antivaxerov z piešťanského Lidlu. Týždeň na to sa doma liečil z covidu, ktorému aj podľahol.

Ilustračný obrázok k článku Známy aktivista podporoval protesty proti opatreniam, teraz podľahol COVIDU
Zdroj: Facebook.com/Miroslav Košarišťan

Aktivista Miroslav K., ktorý podporoval protesty proti protipandemickým opatreniam, podľahol covidu. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk s odvolaním sa na status poslanca za OĽaNO Petra Vonsa, ktorý to uviedol na sociálnej sieti.

Podľahol covidu

Miroslav K. mal byť súčasťou skupiny, ktorá vyčíňala v prevádzke obchodného reťazca Lidla, ako aj skupiny, ktorá útočila na mobilné očkovacie jednotky. Chodil aj na protesty s takzvaným Občianskym tribunálom.

S mobilom si natáčal protesty antirúškarov, na videách z týchto akcií sa ale neobjavoval. Podľa informácií denníka Sme natáčal napríklad celý protest v októbri pred domom ministra zdravotníctva za OĽaNO Vladimíra Lengvarského a vyzýval ho, aby vyšiel von „s rukami nad hlavou“.

Naposledy sa zúčastnil protestu na podporu bývalých vojakov, ktorí sa dostali do potýčky s policajtami v piešťanskom Lidl a obvinili ich z útoku na verejného činiteľa.

Jeden z nich skončil na niekoľko dní vo väzbe. Protest organizovala ĽSNS. O týždeň neskôr podľa denníka Sme na svojom Facebooku Miroslav K. napísal, že sa doma lieči z covidových teplôt.

„Zomrel môj bývalý žiak so strojárenského učilišťa v Martine, Mirko Košarišťan. Zblížilo nás veľa vecí a stali sme sa kamarátmi. Mirko mal môj obrovský obdiv, pretože ako vyučený obrábač kovov bez právnického vzdelania vyhrával súdy s nebankovkami pre veľmi veľa ľudí po celom Slovensku. Mnohých zachránil pred exekúciami a často im boli vrátené nemalé peniaze. Títo ľudia a ani my Mirko na Teba nikdy nezabudneme,“ napísal v statuse poslanec Vons.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM