Magazín

Zobúdzate sa ráno UNAVENÍ? Takto nenápadne sa neprejavuje len problém so srdcom!

Sú vaše rána všetko možné, len nie pokojné? Cítite sa bez energie a pociťujete závraty? Mali by ste vyhľadať lekára.

Ilustračný obrázok k článku Zobúdzate sa ráno UNAVENÍ? Takto nenápadne sa neprejavuje len problém so srdcom!
Zdroj: Pexels.com

Je pre vás ranné vstávanie ťažké až problémové? Ak pociťujete opakovane mdloby až závraty, nemusí to byť len príznakom chrípky, prehýrenej noci či stresu. Je možné, že vám telo chce naznačiť, že sa s vami niečo vážne deje.

„Často nás upozorňujú na riziko vysokého krvného tlaku, ale aj príliš nízky krvný tlak môže byť indikátorom toho, že niečo nie je v poriadku. Nízky krvný tlak často nemá žiadne príznaky, ale v praxi to znamená, že do vášho mozgu alebo orgánov neprúdi dostatok krvi,“ píše Mirror.

Nízky tlak sa spája s nevoľnosťou, rozmazaným videním, slabosťou, točením hlavy, závratom či napríklad pocitom nestability a búšením srdca. Hypotenziu sprevádzajú pády a tie vedia byť nebezpečné.

1) Cukrovka

Ak sa cítite počas prebúdzania opakovane zoslabnuto, je možné, že sa ohlasuje cukrovka. „V niektorých prípadoch môže byť nízky krvný tlak spôsobený ochorením. Napríklad cukrovka môže ovplyvniť krvný tlak. Dokáže ovplyvňovať hormóny a nervy vedúce k vašim krvným cievam,“ píše Mirror. Typickými príznakmi sú problémy ako únava, malátnosť, poruchy videnia, smäd, časté močenie vo dne aj v noci či chudnutie.

Ohlasovať sa však môžu aj oveľa vážnejšie choroby. Prečítate na druhej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM