Správy Zo Slovenska

Zuzana Čaputová mala pozitívny test na koronavírus: Ruší program aj zahraničnú cestu

Prezidentka mala odcestovať spolu s poľským prezidentom do Portugalska a Talianska, aby na rokovaniach podporili udelenie kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do Európskej únie.

Ilustračný obrázok k článku Zuzana Čaputová mala pozitívny test na koronavírus: Ruší program aj zahraničnú cestu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala pozitívny výsledok testu na nový koronavírus. Zrušila preto svoj pracovný program na najbližšie dni aj plánovanú pracovnú cestu do zahraničia. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka mala v stredu večer odcestovať spolu s poľským prezidentom Andrzejom Dudom do Portugalska a Talianska, aby na spoločných rokovaniach s portugalským prezidentom a premiérom a talianskym prezidentom podporili udelenie kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do Európskej únie.

„S prezidentom Dudom chceme ešte pred hlasovaním na samite lídrov v Bruseli podporiť kandidátsky status Ukrajiny. Veľmi ma mrzí, že sa k prezidentovi Dudovi nemôžem napokon pripojiť,“ skonštatovala Čaputová. Spoločnú iniciatívu navrhla počas nedávnej návštevy poľského prezidenta v Bratislave.

Témou diskusií v Portugalsku a Taliansku mala byť aj energetická bezpečnosť a možné alternatívne spôsoby dodávok plynu na Slovensko.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM