Magazín

8 rastlín sa spája s magickou silou: Prineste si domov PENIAZE a ŠŤASTIE!

Existujú rastliny, ktoré majú priťahovať spokojnosť a prosperitu. Tieto sú najžiadanejšie.

Ilustračný obrázok k článku 8 rastlín sa spája s magickou silou: Prineste si domov PENIAZE a ŠŤASTIE!
Zdroj: instagram.com/pulpy_garden , instagram.com/jumanji_sam

Vedeli ste, že staroveké civilizácie verili v silu rastlín? Mali prinášať prosperitu, iné peniaze. Táto tradícia je stále živá a v niektorých kútoch sveta naďalej udržuje.

Ak chcete vykročiť do nového roka správnou nohou alebo povestné šťastíčko podarovať, skúste sa poobzerať po týchto rastlinách.

1) Bambus (Dracaena Sanderiana)

Pochádza z juhovýchodnej Ázie a už stáročia je považovaný za symbol pozitívnej energie, dlhovekosti, šťastia a prosperity. Rastlina je známa pod názvom bambus šťastia a napriek svojmu názvu, je to juhoázijská dracéna. Dracaena Sanderiana obľubuje teplé a slnečné miesto.

2) Crassula Ovata (Crassula Ovata)

Podľa tradície má strom peňazí k sebe priťahovať priateľov, prosperitu a šťastie. Rastlinka je na prvý pohľad pripomienkou hojnosti. „Jej mäsité listy, ktoré pripomínajú mince, sú symbolom bohatstva, vďaka čomu je obľúbenou voľbou pre domácnosti a komerčné priestory,“ pripomína City Magazine.

3) Zlatý pothos (Epipremnum aureum)

Niektorí Slováci poznajú rastlinu pod názvom divný Janko alebo divý Jano. Nenáročná rastlinka toho dokáže veľa. „Japonská štúdia zdôrazňuje schopnosť rastliny čistiť vzduch,“ píše Balcon Garden Web. Popínavá nenáročná izbová rastlina sa zároveň spája s bohatstvom a prosperitou.

Nemusíte sa trápiť nad tým, kam by ste divného Janka položili, znesie jasné nepriame svetlo, rozptýlené svetlo, ale aj polotieň až tieň.

Ktorým rastlinám sa ešte pripisuje magická moc? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM