Jakub Forgács Magazín

ADRENALÍN na vlastnej koži: Vyskúšali sme novú FERRATU v srdci Slovenska, VIDEO a FOTO

Patríte k milovníkom lezenia alebo len chcete zažiť niečo adrenalínové? Potom sa rozhodne oplatí vyraziť k Driekynskej skale neďaleko Slovenskej Ľupče.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou letnej turistickej sezóny je aj novinka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko. Ide o ferratu na Driekyňskej skale.

Čo vás čaká?

Na Driekynskej skale nájdete Ferratu Pamír obtiažnosti C a zostupovú ferratu Zostupovka obtiažnosti A/B.

„Pripravené máme aj rozšírenie do ďalších etáp, uvidíme, ako rýchlo sa nám to bude dariť,“ uviedol ešte začiatkom leta riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč s tým, že potrebnú ferratovú výstroj si môžu návštevníci zapožičať v informačnom centre v Slovenskej Ľupči.

Adrenalínový zážitok

My sme sa na toto miesto vybrali počas týždňa v podvečerných hodinách. V tom čase bola ferrata úplne prázdna a lezenie po cca 30-metrovej a takmer kolmej skale s chytmi sme si tak užili na vlastnej koži. Následne nás čakala asi 7-metrová Zostupovka. Ten zážitok rozhodne stál za to a o adrenalín nebola núdza.

Pred vstupom na ferratu si treba uvedomiť, že pohyb na nej je len na vlastné riziko. Každý by mal byť vybavený certifikovaným ferratovým setom a správať sa ohľaduplne k ostatným lezcom a životnému prostrediu.

Zábery z Ferraty Pamír nájdete na videu a fotkách v priloženej galérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vyskúšali sme Ferratu Pamír
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM