Správy Politika

PRIESKUM: Najviac Slovákov by volilo Hlas-SD, ako pochodili ostatní?

SNS aj Kotlebova ĽSNS by podľa najnovšieho volebného prieskumu zostali pred bránami parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku PRIESKUM: Najviac Slovákov by volilo Hlas-SD, ako pochodili ostatní?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v auguste, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 19,2 percenta. Nasleduje Smer-SD so ziskom 14,9 percenta a SaS s 13,1 percentami hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.

Ostatné strany

Progresívne Slovensko by skončilo štvrté so ziskom 9,9 percenta. Nasleduje OĽANO s 8,4 percentami a KDH so ziskom 6,9 percenta hlasov. Do parlamentu by sa dostalo aj Sme rodina so 6,6 percentami a tiež Republika s 5,3 percentami hlasov.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS so ziskom 4,1 percenta a tiež strana Aliancia s 2,5 percentami. Do NRSR by sa nedostali ani ĽSNS, Za ľudí a Maďarské fórum (zhodne po 2,1 percenta), či Dobrá voľba a Umiernení (1,2 percenta).

Pod hranicou percenta

Pod hranicou jedného percenta by sa ocitli Socialisti.sk a Spolu (zhodne po 0,3 percenta), Slovenské hnutie obrody, Strana zelených, ODS, KSS a Slovenský patriot by získali zhodne po 0,2 percenta.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 34 mandátov, Smer-SD 27 a SaS 23. Progresívne Slovensko by malo 18 kresiel a OĽANO 15. S 12 poslancami by bolo v parlamente KDH a Sme rodina, Republika by obsadila deväť kresiel.

Zber dát pre prieskum sa konal od 15. do 18. augusta na vzorke 1000 respondentov.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM