Správy Zo zahraničia

William a Kate sa SŤAHUJÚ: Ich deti už nebudú vyrastať v centre Londýna

Objekt so štyrmi izbami je pre kráľovskú rodinu pomerne skormným príbytkom. Vojvoda a jeho manželka už ale nechcú byť v rušnej časti mesta.

Ilustračný obrázok k článku William a Kate sa SŤAHUJÚ: Ich deti už nebudú vyrastať v centre Londýna
Zdroj: TASR/AP

Britský princ William a jeho manželka Catherine sa so svojimi troma deťmi presťahujú z centrálnej časti Londýna do vidieckeho sídla vo Windsore. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľov kráľovského paláca.

Bližšie ku kráľovnej

Všetky tri deti – princ George, princ Louis a princezná Charlotte – budú navštevovať rovnakú súkromnú školu v blízkosti ich nového domova.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea sa presťahujú z Kensingtonského paláca v západnom Londýne do sídla Adelaide Cottage, vzdialeného približne desať minút chôdze od kráľovského Windsorského hradu.

Rodina bude oveľa bližšie k britskej kráľovnej Alžbete II., ktorá vo Windsorskom hrade žije od začiatku covidovej pandémie. Hoci jej oficiálnou rezidenciou zostáva Buckinghamský palác v Londýne, 96-ročná panovníčka môže podľa britských médií už natrvalo bývať na Windsore.

George (9), Louis (4) a Charlotte (7) začnú v septembri navštevovať súkromnú prípravnú školu Lambrook School v meste Ascot v grófstve Berkshire.

Skromný príbytok

Sídlo Adelaide Cottage postavili v roku 1831 pre manželku britského kráľa Viliama IV.. Dom so štyrmi spálňami je pre kráľovskú rodinu pomerne skromný príbytok.

William (40) a Catherine (40) si ponechajú svoj byt v Kensingtonskom paláci ako oficiálnu pracovnú kanceláriu, vidiecke sídlo Anmer Hall s desiatimi spálňami v grófstve Norfolk aj rekreačnú chatu v Škótsku, uvádza AP.

Kráľovná sa podľa spravodajskej stanice BBC News čoraz viac spolieha na rady Williama a svojho syna – princa Charlesa – v otázkach týkajúcich sa monarchie a rodiny.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM