Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Agresívni demonštranti napadli kameramana: Policajti mu vraj nepomohli

Situácia v Bratislave sa vyostruje. Protivládni demonštranti mali chcieť jednému z novinárov násilím vziať kameru, následne mu ju postriekali kečupom.

Ilustračný obrázok k článku Agresívni demonštranti napadli kameramana: Policajti mu vraj nepomohli
43
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Kameramana, ktorý prinášal priamy prenos z protestu v centre Bratislavy, napadli agresívni demonštranti. Informujú o tom Hospodárske noviny, pre ktoré kameraman pracuje.

​Kameraman HNtelevízie natáčal zhromaždenie takmer štyri hodiny bez väčších problémov. V tom k nemu pristúpili dvaja muži a oznámili mu, že mu berú kameru. Následne ho žiadali, aby sa im legitimizoval a chceli vidieť novinársky preukaz.

Kameru postriekali kečupom

„Chceme podľa zákona, aby ste sa preukázali. Ukážte mi vašu vizitku. Máme generálny štrajk,“ cituje web jedného z účastníkov incidentu.

Kameraman však odmietol, aby si odfotili jeho osobné údaje. „Tým pádom vám berieme kameru, vy nebudete ukazovať naše osobné údaje,“ reagovali podľa Hospodárskych novín demonštranti a následne jeden z nich postriekal kameru aj kameramana kečupom. Muži dodali, že kameru treba načisto rozbiť.

Kameraman sa dal na ústup, demonštranti mu vraj ale boli v pätách so slovami: „Kečupe, neutekaj, kečupe. Kečupe, veď už idem za tebou.“ Konflikt mal skončiť tým, že sa kameraman dal na útek.

Policajti boli blízko

„V blízkosti boli aj policajti, ktorých požiadal o pomoc, ale márne. Reakcie sa od nich nedočkal. Našťastie sa mu podarilo pred agresívnymi mužmi ujsť,“ uvádzajú Hospodárske noviny.

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestuje od štvrtka rána niekoľko stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Krátko po 11.00 hod. sa demonštrujúci presunuli na cestu a zablokovali ju.

Demonštrácia spôsobila problémy v doprave. Po štvrtej popoludní demonštrujúci zablokovali jeden z autobusov, ktorý odmietali uvoľniť. Jeho vodič pri presmerovaní na obchádkovú trasu uviazol v podjazde na Hodžovom námestí, kde sa ocitol medzi účastníkmi protestu.

Viac o proteste v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM